Színházba járni jó!


Posted on 2018-10-10 06:44:13


 

Kedves színházkedvelő diákok!

 

Ebben a tanévben is lehetőségünk van arra, hogy együtt járjunk színházba. Az iskolánk líceumos diákjainak szóló Juhász Gyula bérlet 50 lejbe kerül és 5 előadásra szól. A tervek szerint az előadások szerdánként 17 órától lesznek.

A Juhász Gyula bérlettel a következő előadásokat nézhetitek meg:

Szentivánéji álom

Nyugat expressz

Y

Oliver!

Egy szerelem három éjszakája

 

A bérleteket minél hamarabb rendeljétek meg, hiszen az első előadás, Shakespeare legismertebb és legtöbbet játszott komédiája, a Szentivánéji álom október 31-én tekinthető meg.

A bérletigénylés előleg vagy a teljes összeg kifizetéséből áll. A bérletek teljes árát legkésőbb decemberig ki kell fizetni.

A bérleteket Rázmán Enikő tanárnőnél lehet megrendelni személyesen vagy az osztályfőnök, illetve a magyartanár segítségével.

Rendeljetek bérletet, mert színházba járni jó!

 

A nagytermi előadások sorát William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka nyitja, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőhallgatója, Tarnóczi Jakab rendezésében. A rendező, fiatal kora ellenére már a Magyar Állami Operaházban is dolgozott, ebben az évadban pedig meghívást kapott a budapesti Katona József Színházba is.

Októberben kerül bemutatásra Charles Dickens Twist Olivér című világhírű regényének zenés színpadi adaptációja, az Olivér!. Az élő zenével játszott musicalt Tóth Tünde rendezi, aki a szeretetre méltó utcakölyök történetét a Szigligeti Társulat művészeivel, illetve számos gyerekszereplővel viszi színre.

Matei Visniec világhírű román drámaíró Nyugat Expressz című előadását 2019 márciusában mutatja be a Szigligeti Társulat. Az előadás magyar nyelvű ősbemutatóját Zakariás Zalán rendezi, aki a korábbi években olyan produkciókban dolgozott már együtt a társulattal, mint a Sevillai borbély, illetve a Hat szereplő szerzőt keres.

Zenés ősbemutató
Már zajlanak az Y munkacímű zenés ősbemutató előkészületei: Balogh Attila és fiatal alkotótársai ezúttal a virtualitás és a valóság kérdését feszegetik a rájuk jellemző dinamikus, kísérletező hangvételben. Az előadás a színház egyik idei legnagyobb vállalkozása, hiszen ritka alkalom, hogy egy kőszínház eredeti, magyar musical megírására és bemutatására vállalkozzon.

Bővebben: http://www.szigligeti.ro/jegyekberletek 


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. november 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.nvember