Zarándoklat a radnai Szűzanyához


Posted on 2018-10-21 21:38:09


Zarándoklat a radnai Szűzanyához

                 “Mária gyermekei ide jöjjetek, itt van, a Szűz Mária őt kérleljétek

                                               Leborulunk Szűzanyánk, szent képed előtt, összekulcsolt kezekkel tégedet kérünk.”

 

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai is csatlakoztak a nagyváradi egyházmegyében hagyománnyá vált jutalomzarándoklathoz, amit minden év októberében az Egyházmegyei Katekétikai Központ szervez a megyei és az országos hittanolimpián szép eredményt elért diákok számára.  2018. október 20-án reggel Böcskei László püspök úr áldásával indultak  a zarándokok Máriaradnára. Kiss Albert egyházmegyei főtanfelügyelő és hitoktatóik - Antal Tünde, Benedek Ramóna, Bokor János, Kötting Ilona és Meleg Beáta - kísérték el a diákokat a zarándoklatra, amelyre a rózsafüzér imával és Mária-énekekkel hangolódtak rá. A kegytemplomban Böcskei László püspök úr celebrálta a szentmisét, aki ismertette a kegyhely történetét és még élményszerűbbé tette a szentbeszédet a gyerekkori élményeivel, amelyek a radnai búcsújáráshoz kapcsolódtak. Ezt követően a ferences kolostorban működő múzeum gazdag tárlatának megtekintésére került sor, amely betekintést engedett az elmúlt évszázadok szellemi és lelki kincseibe, amelyek arról tanúskodnak, hogy az emberek számára mindig fontos volt a kegyelem igazi forrásából erőt meríteni a hit megéléséhez. A diákok élménybeszámolói hűen tükrözik a máriaradnai kegyhely különleges mivoltát.  

  „A mai napon megismertük a máriaradnai kegyhely történetét, a Szűzanya csodatetteit. Böcskei László püspök úr a szetnmisén arra biztatott bennünket, hogy tartsunk ki, közvetítsük és gyakoroljuk a keresztény hitet. (P. Annamária)

„A kegytemplom és a múzeum látogatása során egy érdekes gondolat ötlött fel bennem. A templomban, a templom falán és a múzeumban nagyon sok katicabogarat találtunk... a hideg elől menedéket kerestek. A radnai templom számunkra is mentsvár, ahová visszavonulhatunk a világ zajától, hogy megpihenjünk a Szűzanyánál.” (Sz. Gabriella)

„A múzeumban található rajzok, képek, festmények gyönyörűek voltak, megihlettek.” (T. Alexandra)

„Máriaradna egy gyönyörű hely. Fáradtan, de lelkileg gazdagon térek haza Érmihályfalvára. A Szűzanya oltalmazza egyházmegyémet, családomat és engem is egész életemben!” (G. Bianka-Timea)

„Első alkalommal voltam Máriaradnán. Ez egy csodálatos hely, elképesztő múlttal. Szűz Mária segítsége nélkül nem lenne ilyen szép hely.” (O. Kinga)

„Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy a barátaimmal együtt zarándokolhattam Radnára, ahol lelkileg feltöltődtem.” (F. Zsombor)

„Nekem nagyon tetszett a mai zarándoklat, nagyon sok érdekes dolgot láttam és hallottam.” (E. Denisz)

„Köszönöm, hogy eljöhettem erre a zarándoklatra. Csodálatos a radnai bazilika, öröm volt résztvenni a szentmisén. Felejthetetlen élmény marad számomra.”(R. Dóra)

 „A magyar nép nagyon szerencsés, hogy a Szűzanya ily módon védelmezi őket.” (E. Endre)

„Köszönöm, hogy eljutthattam erre a csodálatos helyre. Nagyon jól éreztem magam, felemelő érzés volt a Szűzanyánál imádkozni. Megfogott Máriaradna története és az itt történt csodák.” (A. Antónia)

„Nagyon szép élmény volt számomra ez a zarándoklat, ahol lelkileg feltöltődtem a Szűzanya segítségével.” (D. Tibor)

„Számomra a legszebb élmény a szentmise volt, melyen mindnyájan résztvettünk...nagyon meghitt hangulatú volt.” (C. Ábel)

„Amikor megpillantottuk Rudnay Sándor esztergomi érsek szívét, mindenki meg volt lepődve, hogy milyen nagy. (A főpásztor végrendeletében azt kérte, hogy halála után a szívét a radnai Szent Szűz közelébe helyezzék örök nyugalomra). Biztos vagyok benne, hogy az ő szíve a hittől és a szeretettől volt ekkora. Mi szombaton elhagytuk Máriaradnát, de imáinkban minden nap, szüntelenül visszatérünk a Szűzanyához. Ezen a napon, azok a zarándokok, akik megnyitották szívüket a jó Isten előtt, lelkiekben növekedtek.” (B. Adrienn)

„Máriaradna számomra azt üzeni, hogy a Szűzanyára jóban-rosszban számíthatunk, mert mindig mellettünk áll. Ez a csodálatos kegyhely tele van kegyelemmel és mindenki boldog, békés szívvel tér haza innen.” (C. Anamaria)

                                                                                              Benedek Ramóna


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Megvannak az eredmények, lehet gondolkodni az óvásokon!
Pontban 12.00-kor váltak publikussá a nyolcadikosok képességvizsgáinak eredményei.
Megjelent az idei, 2018-2019-es tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától, az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, mind a 741 diákkal és 61 pedagógussal, munkatárssal.