Irány az országos!


Posted on 2018-10-23 05:57:46


Negyedik alkalommal adott otthont a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium a Kriza János Országos Mesemondó, Balladamondó és Balladaéneklő Verseny megyei szakaszának. 

A verseny mesemondó részére 45 diák nevezett be, rajtunk kívül a következő iskolákból: 16. sz. iskola, a művészeti iskola, református gimnázium, illetve a környező településekről Érsemjénből, Kiskerekiből, Margittáról, Érmihályfalváról, Borsról jöttek versenyezni. A verseny sajátossága, hogy a hiteles népi mesemondást díjazza, miközben a résztvevőknek a bihari népmesekincset kell képviselniük használva a bihari tájszólást, stílust, öltözéket.

A 6. A osztályos Geszti Péter és Hirka Dániel nagyon erős mezőnyben, sok ügyes mesemondó között képviselte sikeresen iskolánkat a Kriza János mesemondó verseny megyei szakaszán. Hirka Dániel remek teljesítményéért dicséretben részesült. Gratulálunk, szép volt fiúk!

Mindezzel párhuzamosan, egy másik teremben zajlott az öt-nyolc osztályosok balladaéneklő versenye, valamint a középiskolások balladamondó és -éneklő versenye is, Tamás Péter Réka tanár vezetésével. Erre tizenöten jelentkeztek, mind Nagyváradról, mind a környező falvakból.
Rejtő Dóra IX. A osztályos tanuló képviseli majd iskolánkat az országos döntőn.

A döntőt Sepsiszentgyörgyön rendezik novemberben.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. november 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.nvember