Irány az országos!


Posted on 2018-10-23 05:57:46


Negyedik alkalommal adott otthont a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium a Kriza János Országos Mesemondó, Balladamondó és Balladaéneklő Verseny megyei szakaszának. 

A verseny mesemondó részére 45 diák nevezett be, rajtunk kívül a következő iskolákból: 16. sz. iskola, a művészeti iskola, református gimnázium, illetve a környező településekről Érsemjénből, Kiskerekiből, Margittáról, Érmihályfalváról, Borsról jöttek versenyezni. A verseny sajátossága, hogy a hiteles népi mesemondást díjazza, miközben a résztvevőknek a bihari népmesekincset kell képviselniük használva a bihari tájszólást, stílust, öltözéket.

A 6. A osztályos Geszti Péter és Hirka Dániel nagyon erős mezőnyben, sok ügyes mesemondó között képviselte sikeresen iskolánkat a Kriza János mesemondó verseny megyei szakaszán. Hirka Dániel remek teljesítményéért dicséretben részesült. Gratulálunk, szép volt fiúk!

Mindezzel párhuzamosan, egy másik teremben zajlott az öt-nyolc osztályosok balladaéneklő versenye, valamint a középiskolások balladamondó és -éneklő versenye is, Tamás Péter Réka tanár vezetésével. Erre tizenöten jelentkeztek, mind Nagyváradról, mind a környező falvakból.
Rejtő Dóra IX. A osztályos tanuló képviseli majd iskolánkat az országos döntőn.

A döntőt Sepsiszentgyörgyön rendezik novemberben.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Megvannak az eredmények, lehet gondolkodni az óvásokon!
Pontban 12.00-kor váltak publikussá a nyolcadikosok képességvizsgáinak eredményei.
Megjelent az idei, 2018-2019-es tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától, az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, mind a 741 diákkal és 61 pedagógussal, munkatárssal.