Megyei Katolikus tantárgyverseny


Posted on 2018-03-06 06:31:57


Száz gyermek érkezését vártuk szombat reggel iskolánkba, a hittanolimpia megyei szakaszára, akik Érmihályfalvától kezdve Székelyhídon és Sólyomkőváron keresztül egészen Nagyszalontáig különböző iskolák növendékei. Szerencsére mindenki eltudott jönni a hirtelen lehullott hó ellenére, így az V-XII. osztályos, magyar, román és szlovák anyanyelvű római és görögkatolikus diák, együtt de ugyanakkor  saját tananyagának megfelelően versenyzett. A tételek közt szerepelt kvíz, fogalommagyarázat, szöveg alapján történő érvelés adott téma mentén, valamint lecke kifejtése megadott szempontok alapján. Az V-VI-soknak két óra, a VII-XII-nek három óra állt a rendelkezésére, a dolgozatokat olyan szaktanárok javították ki, akik nem tanítják az illető versenyzőt. (Az eredményeket a mellékletben megtalálhatod). Minden évfolyamból az első helyezettek jutnak tovább az országos versenyre, ami szintén itt nálunk, a Szent László Líceumban lesz, a tavaszi vakációban, A megyei megmérettetés is része a román tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumának, ezért VII. osztálytól felfelé országosan egységes tételeket kaptak a résztvevők.

A legfontosabb tudás

A hittanolimpia nyitóünnepsége a házigazda tanintézet kápolnájában zajlott, ahol Benedek Ramóna hitoktató, főszervező köszöntötte a megjelenteket. Exc. Böcskei László váradi római katolikus megyés püspök úgy fogalmazott: a diákok a legfontosabb tudásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen nincs lényegesebb dolog annál az életben, mint Istent minél jobban megismerni. Arra buzdította, bátorította őket, hogy örömmel tegyék ezt, ne féljenek attól a kihívástól, hogy Krisztusról beszéljenek a világ előtt.

Adrian Podar, a görögkatolikus diákok lelki vezetője is üdvözölte a megjelenteket, az osztálytermekbe való vonulás előtt pedig még Konrád Katalin igazgatónő adott azon meggyőződésének hangot, hogy a gyerekek szorgalmasan készültek annak érdekében, hogy megmutathassák, mit tanultak.

Ciucur Losonczi Antonius irását használva


Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Megvannak az eredmények, lehet gondolkodni az óvásokon!
Pontban 12.00-kor váltak publikussá a nyolcadikosok képességvizsgáinak eredményei.
Megjelent az idei, 2018-2019-es tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától, az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, mind a 741 diákkal és 61 pedagógussal, munkatárssal.