Megyei Katolikus tantárgyverseny


Posted on 2018-03-06 06:31:57


Száz gyermek érkezését vártuk szombat reggel iskolánkba, a hittanolimpia megyei szakaszára, akik Érmihályfalvától kezdve Székelyhídon és Sólyomkőváron keresztül egészen Nagyszalontáig különböző iskolák növendékei. Szerencsére mindenki eltudott jönni a hirtelen lehullott hó ellenére, így az V-XII. osztályos, magyar, román és szlovák anyanyelvű római és görögkatolikus diák, együtt de ugyanakkor  saját tananyagának megfelelően versenyzett. A tételek közt szerepelt kvíz, fogalommagyarázat, szöveg alapján történő érvelés adott téma mentén, valamint lecke kifejtése megadott szempontok alapján. Az V-VI-soknak két óra, a VII-XII-nek három óra állt a rendelkezésére, a dolgozatokat olyan szaktanárok javították ki, akik nem tanítják az illető versenyzőt. (Az eredményeket a mellékletben megtalálhatod). Minden évfolyamból az első helyezettek jutnak tovább az országos versenyre, ami szintén itt nálunk, a Szent László Líceumban lesz, a tavaszi vakációban, A megyei megmérettetés is része a román tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumának, ezért VII. osztálytól felfelé országosan egységes tételeket kaptak a résztvevők.

A legfontosabb tudás

A hittanolimpia nyitóünnepsége a házigazda tanintézet kápolnájában zajlott, ahol Benedek Ramóna hitoktató, főszervező köszöntötte a megjelenteket. Exc. Böcskei László váradi római katolikus megyés püspök úgy fogalmazott: a diákok a legfontosabb tudásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen nincs lényegesebb dolog annál az életben, mint Istent minél jobban megismerni. Arra buzdította, bátorította őket, hogy örömmel tegyék ezt, ne féljenek attól a kihívástól, hogy Krisztusról beszéljenek a világ előtt.

Adrian Podar, a görögkatolikus diákok lelki vezetője is üdvözölte a megjelenteket, az osztálytermekbe való vonulás előtt pedig még Konrád Katalin igazgatónő adott azon meggyőződésének hangot, hogy a gyerekek szorgalmasan készültek annak érdekében, hogy megmutathassák, mit tanultak.

Ciucur Losonczi Antonius irását használva


Search
Categories
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. november 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.nvember