Beiratkozás az előkészítő osztályba


Posted on 2018-03-06 13:47:46


Iskolánk a 2018-2019-es tanévben két előkészítő osztályt indít.

 

Beiratkozni 2018. március 8-tól március 26-ig lehet az iskola titkárságán hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között.

Az iskola titkárságán kerül sor az országos adatbázis feltöltésére is. Ezért minden szülőt várunk a titkárságra a beiratkozás érvényesítéséért (azokat is, akik online töltik ki a beiratkozási lapot).

 

A beiratkozáshoz szükséges iratok:

  •  hivatalos beiratkozási kérvény
  •  a gyerek születési bizonyítványa, fénymásolat
  •  a szülő személyi igazolványa, fénymásolat
  • házassági igazolás, válási határozat, fénymásolat 
  •  orvosi igazolás az iskolaérettségről (apt pentru școală)
  •  pszichoszomatikus felmérés, ha szükséges

Pszichoszomatikus (iskolaérettségi) felmérésre azokat a gyerekeket kell elvinni, akik 2018. augusztus 31-ig nem töltik be a hatodik életévüket, és szüleik a 2018/2019-es tanévben szeretnék iskolába íratni őket.

          Alapvető kritérium, hogy az augusztus 31-ig a 6. életévet betöltő gyermeket kötelező módon előkészítő osztályba kell adni minden előzetes felmérés nélkül. A szeptember 1. és december 31. között 6. életévét betöltő gyermeket abban az esetben lehet előkészítő osztályba adni, ha a gyermek pszichoszomatikus fejlődése megfelelő. Amennyiben a tesztek szerint a gyermek nem áll készen elhagyni az óvodát, vagy a szülők még várnának egy évet az előkészítő osztállyal, a gyermek maradhat óvodában, a nagycsoportban. A pszichoszomatikus teszt eredménye nem fellebbezhető.
Nem kötelező a körzetnek megfelelő iskolába íratni a gyermeket, ám ha nem a körzethez tartozó tanintézményt választják, a beírás a helyek számának függvényében történik.
                Március 1. és március 12. között az óvodákban, illetve minden elemi tagozattal rendelkező iskolában nyílt napot szerveznek, amikor a szülők, a gyermekek és az érdeklődők meglátogathatják a tanintézményt, megnézhetik az előkészítő osztályokat, és beszélgethetnek a tanítókkal, óvónőkkel. Iskolánkban NYILT HETET tartunk, március 12.  és 16. között,, amikoris látogathatók az elemi osztályok tevékenységei!. Mindenkit szeretettel várunk!
A gyermekek pszichoszomatikus felmérése március 1. és március 23., de. 10.00 és 18.00 óra között zajlik a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont (CJRAE) irányításával, a Szacsvay Imre Általános Iskolában (M. Eminescu utca 28. szám, időpont kérése Simo Ritter Csillánál a 0744 764847 telefonszámon).

Kérdéseikkel forduljanak az intézmény vezetőihez személyesen vagy a következő telefonszámon: 0359-411121

Konrád Erzsébet Katalin igazgató
Harácsek Klementina igazgatóhelyettes
Ciorba Ágnes Katalin titkár

 

A beiratkozást szabályzó törvényes keret:

Search
Categories
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás a kilencedik osztályba 2019
Május 13-val megkezdődnek a kilencedik osztályba készülők feladatai. Kínálatunkban szerepel vallásturisztikai szervező, közgazdasági és ügyintézői technikus, közélelmezési technikus, rendezvényszervező, szakács és cukrász szakok.
Zarándoklat a pápalátogatásra
Ferenc pápa 2019. június 1-én, szombaton 11.30 órakor Csíksomlyón tartandó szentmiséjére 850 fős zarándokcsoport indul vonattal a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéből.