Búcsút vettek gyermekéveiktől


Posted on 2016-11-10 00:00:00


Az írás megjelent az Erdély Online oldalán, ITT olvasható.

     Bizonyítva humorérzéküket is, vidám és ügyesen összeállított műsorral vettek hivatalosan is búcsút gyermekéveiktől a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum XII. B humán-teológia osztályának tagjai szerda délután- ekkor zajlott ugyanis a maturandusz ünnepségük. Ahogy dukál, meg is adták a módját ennek: a díszterembe vezető folyosón a róluk készült képek voltak kitéve, a nyitótánc pedig elegáns és pazar volt, úgy az előadásmódot, mint a ruházatot tekintve. (A fiatalokat Dulău Dianna biológia tanárnő készítette fel). És mivel az életünk mérföldkőnek tekinthető, sarkalatos pontjain általában kicsit megáll az idő, most se történt ez másképp: a főszereplők a felvezető után szusszantak egyet, majd visszatekintettek diákéveikre- melynek fókuszában természetesen a levetített képek álltak, megfelelő zenei aláfestéssel-, miközben köszönetet mondtak mindazoknak, akiket megilletnek a hála szavai.

 

Híradó

     Az ünneplők egy különleges híradó segítségével avatták be a jelenlevőket kamaszkoruk különleges kalandjába, szociális érzékenységüket is felvillantó mindennapjaikba úgy, hogy közben a korosztályukra jellemző csínytevéseket se rejtették véka alá, és kiderült az is, milyeneknek látták őket a tanáraik, nevelőik. Láthattuk a Viháncok, a Túlélők, a Focisták és az Osztálykésők csapatát, akiknek különféle nehézségekkel, problémákkal kellett szembesülniük az elmúlt években.

     Persze a tanárparódiák se maradhattak el, és tánc és zene is volt bőven, különböző formában és öltözékben. De ahogy minden vigasságnak egyszer vége szakad, ezen a rendezvényen is eljött egy adott pillanatban a komolyság ideje, amit a látvány is jelzett: a fiatalok fekete-fehér színre váltottak. Varga Cecília zenetanárnő kíséretével egy alkalomhoz illő dalt énekeltek, majd Zalder Éva igazgatónő beszélt arról, hogy miért van létjogosultsága ezen oktatási formának, egyúttal arra hívva fel a végzősök figyelmét: a nagykorúság a vélekedésükkel ellentétben nem mérhetetlen szabadságot jelent, hanem tulajdonképpen önként vállalt köteléket, mely nélkül azonban nem is lehetnénk igazán emberek.

     Szabó Ervin spirituális atya buzdító és bátorító mondatait követően Benedek Ramóna osztályfőnöknő Isten szolgája Márton Áron püspököt idézve intézett megható szavakat tanítványaihoz. A rendezvény, ahogy ilyenkor lenni szokott a kitűzők átadásával, és a tanárok név szerinti megszólításával zárult.

Ciucur Losonczi Antonius


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
8. osztályosoknak szánt tételminták (5.sorozat)
A május 11-én megjelent tételminták érhetőek el itt. A fordítások , illetve a megoldások is erre az oldalra kerülnek fel a későbbiek során.
Érettségi tételminták (5.sorozat)
A május 11-én megjelent tételminták érhetőek el itt. A fordítások , illetve a megoldások is erre az oldalra kerülnek fel a későbbiek során.
Órarend, tevékenységtervezet 2020 május 25. és 29. között
A távoktatás és szinkron órák órarendje május 25. és 29. között.