Mikolai betlehemes találkozón a Váradi Csillagok


Posted on 2018-12-21 20:00:00


A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata -VII. A, VIII. B, IX. A, B osztály tanulói Benedek Ramóna és Palotás Zsuzsa tanárnők kíséretében- 2018. december 21-én újból részt vett Szatmár megyében a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola által megrendezett betlehemes találkozón, ahol I. helyezést értek el. 

Kállai Karolina és Sebesi Ibolya hitoktatók a közép-európai SzékelyKapuk – ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül szervezték ezt a találkozót -a tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumában megyeközi versenyként van feltüntetve-, ami igazi ünnep volt a Bihar, Kolozs és Szatmár megyéből érkezett 11 betlehemező csoport számára, akik magyar és román nyelven hirdették Jézus születésének örömhírét. A régi autentikus nyelvezet, a hangszerek, az énekek, a különböző tájegységek népviseletei, a diákok mosolya, lelkesedése, a csillogó hó tette igazi ünneppé ezt a találkozót, ami egyben megerősítés is volt minden betlehemező számára, hogy ez a legszebb ajándék, amit karácsonyra adhatnak Istennek és az embereknek. 
Benedek Ramóna

Mégtöbb kép megnézhető itt, az iskola facebook oldalán található albumban.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
XIII. Hivatások nyomában országos hittanverseny
Iskolánk ad otthont a 2019. január 18 – 20. között megrendezésre kerülő XIII. Hivatások nyomában országos hittanversenynek.
ADY-VERSMARATON
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából iskolánkban, 2019. január 21-én tevékenységsorozatot szerveznek magyartanáraink.