Lelkinappal készültünk Karácsonyra


Posted on 2018-12-19 00:01:00


A nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum hagyományainak része, hogy a húsvét és a karácsony előtti időszakban úgynevezett Lelki napokkal gazdagítják a közösség szellemi életét, hogy jobban rá tudjanak hangolódni a közelgő ünnepekre. Krisztus születésének ünnepe előtt idén december 19-én, szerdára esett ez a készülődés, ami azt jelentette, hogy az advent jegyében tegnap igen változatos programok várták a diákokat, hogy kizökkentsék őket egy kicsit a hétköznapok rutinjából, és hatékonyabban figyelni tudjanak a testté lett Igére.

Konrád Katalin igazgatónő arról számolt be a Bihari Naplónak, hogy a nap szentmisével kezdődött, és a nemes cél érdekében vendégeket is hívtak, akik többnyire interaktív beszélgetések keretében tartottak foglalkozásokat. Jelen voltak a szülőbizottság képviselői, a Mária Rádió munkatársai, vincés és ferences nővérek, katolikus és református lelkészek, a Schönstatt mozgalom reprezentánsai, hitoktatók és tanárok. Mások mellett igent mondtak a felkérésre: Mons. Fodor József általános helynök, Vinczéné Pálfi Judit és Vincze Zoltán csillagvárosi református lelkészek, dr. Micaci Cristian pasztorális referens, Oláh Gabriella kántornő és Tankó Zita tanfelügyelő.

Fellépések

Ugyanakkor színvonalasan összeállított műsorokkal lepték meg társaikat különböző csoportok, osztályközösségek.
A Székely Kapuk – Zöld kapuk projekt keretében a hatodikos Vadrózsák csapata nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a VII–VIII–IX-sek népi betlehemest mutattak be (Váradi csillagok), míg a X. A és X. B osztály közösen A kis gyufaárus történetét állította színpadra.
Köszönet a látottakért a felkészítő pedagógusoknak: Nagy Enikőnek, Benedek Ramónának, Rázmán Enikőnek, Palotás Zsuzsának és Zalder Évának.

A nap Szabó Ervin spirituális szavaival és a Konrád Ildikó zenetanárnő által felkészített fiatalok szellemi ajándékával ért véget, akik egy zenés karácsonyi műsor keretében megszólaltatták azokat a hangszereket is, melyek birtokába az iskola a Magyar Kormány támogatásával jutott, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül. Három gitárról és 20 furulyáról van szó konkrétan, valamint kottatartókról, kottákról és módszertanokról, illetve fel lett újítva egy zongora.

 

Beszámoló olvasható itt: Bihari Napló,

Képek, beszámoló itt: "Menjünk mi is Betlehembe"Adventi Lelkinap 2018 iskola facebook oldalán.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az óvodába
Nagy szeretettel várjuk a két induló kiscsoportba azokat a gyermekeket, akik szeretik a meséket, verseket és dalos mondókákat, akik szeretnek énekelni, és játszva tanulni.
Folyik az érettségi
Hétfőn, június 3-án kezdődött a 2019-és érettségi román szóbelivel és egészen 13-ig, tart a megmérettetés szóbeli szakasza.