Bolyai Matematika Csapatverseny


Posted on 2019-01-12 00:23:44


 

Bolyai Matematika Csapatverseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

 

 

A versenyen 9-12. osztályos tanulók, évfolyamonként szerveződő, 4 fős csapattai vehetnek részt. Mi szakgimnáziumi/szakközépiskolai ("sz") kategóriában indultunk.
A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kell választania.

A körzeti (írásbeli) forduló időpontja: 2019. január 11. (péntek), 14 óra 30 perc (Erdélyben 15 óra 30 perc).

 

 

   A verseny első fordulójában 13 feleletválasztós és 1 írásbeli kidolgozást igénylő feladatot kell megoldani. A teljes munkaidő minden évfolyamon 60 perc. A feleletválasztós feladatok szövege után öt lehetséges válasz található (A, B, C, D és E), amelyek közül akárhány lehet helyes (tehát akár mind is, de akár egy sem). A válaszlapon a feladatokra adandó helyes válasz betűjelének megfelelő négyzet(ek)be X-et kell beírni. Az írásbeli kidolgozást igénylő feladat megoldását a válaszlap ezt követő részén kell elkészíteni. A versenyidő leteltével csapatonként csak az 1 darab Válaszlapot kell beadni. A versenyen csak íróeszköz, körző, vonalzó és szögmérő használható, egyéb írásos vagy elektronikus eszköz (pl. függvénytáblázat, számológép, mobiltelefon) nem. A csapattársak egymás között csak halkan beszélgethetnek, mert egy termen belül várhatóan több azonos évfolyamú csapat is jelen lesz. Minden csapattag saját példányt kap a feladatsorból.

A csapatokat az írásbeli feladatok összpontszáma szerint csökkenő sorrendbe állítják, így alakul ki a megyei/körzeti forduló végeredménye. Azonos pontszám esetén az a csapat ér el jobb helyezést, amelyik az 1-13. feladatokban több pontot ért el. Az eredmények várhatóan 2019. január 13-án, vasárnap reggeltől lesznek megtekinthetők www.bolyaiverseny.hu honlapon, bármilyen írásos reklamációt január 14-én, hétfőn 10 óráig tudnak figyelembe venni.

 

 

Képek a versenyről itt.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az óvodába
Nagy szeretettel várjuk a két induló kiscsoportba azokat a gyermekeket, akik szeretik a meséket, verseket és dalos mondókákat, akik szeretnek énekelni, és játszva tanulni.
Folyik az érettségi
Hétfőn, június 3-án kezdődött a 2019-és érettségi román szóbelivel és egészen 13-ig, tart a megmérettetés szóbeli szakasza.