Taizéi imaóra


Posted on 2019-02-01 05:55:22


„Nyugalmat talál lelketek." (Mt 11,30) mottóval 2019. január 31-én este ismét taizéi imaóra volt a Barátok templomában, amit  a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum szervezett. A zenei hátteret a Szent László plébánia Szent László ifjúsági együttese biztosította ez alkalommai is.
  "Az Istennel folytatott osztozás az imádságban valósul meg számunkra: Szentlelke által Isten bennünk lakik. Igéje és a szentségek által Krisztus nekünk adja magát. Cserébe mi is mindenben ráhagyatkozhatunk, mindent átadhatunk neki."  Alois testvér, a taizéi közösség elöljárójának szavai hűen tükrözik mindazt, amit az imaóra énekei,  az olvasmányok, a csend, a közös ima által megtapasztalhattak mindazok, akik  csütörtök este egy órát ajándékba adtak az embert végtelenül szerető Istennek.
Benedek Ramóna

Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás a kilencedik osztályba 2019
Május 13-val megkezdődnek a kilencedik osztályba készülők feladatai. Kínálatunkban szerepel vallásturisztikai szervező, közgazdasági és ügyintézői technikus, közélelmezési technikus, rendezvényszervező, szakács és cukrász szakok.
Zarándoklat a pápalátogatásra
Ferenc pápa 2019. június 1-én, szombaton 11.30 órakor Csíksomlyón tartandó szentmiséjére 850 fős zarándokcsoport indul vonattal a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéből.