Versenyfelhívás: Gazdálkodj okosan!


Posted on 2019-02-03 08:22:43


A 2018-2019-es tanévben a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum második alkalommal szervezi meg Gazdálkodj okosan! / Bunul gospodar címen, versennyel egybekötött országos tanirodai kiállíást, amely szerepel a Tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumában az országos versenyek között. Ez az egyetlen ilyen jellegű magyar nyelvű országos verseny Romániában.

Ezennel iskolánk vezetői és technológia katedrája a Megyei Tanfelügyelőség jóváhagyásával szeretettel meghívja iskolájukat a 2019. március 28-án tartandó országos versenyre.

 

Célunk, hogy megvalósítsuk az anyaországi és az erdélyi magyar gazdasági szakosztályok és tanáraik szakmai találkozását, kommunikációját valamint teret biztosítsunk diákjaink számára, hogy anyanyelvükön összemérhessék szaktudásukat, megmutathassák kreativitásukat és nem utolsó sorban élő kapcsolatokat építsenek hasonló érdeklődési körű társaikkal.

Tisztelettel kérjük, hogy versenyfelhívásunkat továbbítsa gazdasági szakos pedagógusai számára, hogy benevezhessék a diákokat.

A verseny fő témája: Gyakorlócégek bemutatója (Tanirodai vásár). A versenyen résztvevő gyakorlócéget 4-5 fős csapat képviselheti. A versenyen olyan XI-XII-es diákokból álló csapatok vehetnek részt, melyek magyar nyelven tanulnak Szolgáltatás profilú osztályban, bármilyen szakon (Gazdasági technikus, Közélelmezési technikus, Közigazgatási technikus, Turisztika stb.) Az országos verseny két fordulóból áll:

Ø Az első forduló egy Power Point-os prezentáció a versenyre benevezett cégről. Ennek a beküldési határideje 2019. március 1. Eddig lehet megtartani a megyei szakaszt is, ha szükséges.

Ø A második forduló a tulajdonképpeni Tanirodai kiállítás (Târgul firmelor de exercițiu) 2019. március 28-án lesz a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban

A csapatok értékelését szakemberekből álló zsűri fogja végezni. A díjazás több kategóriában történik figyelembe véve a standok berendezését, és a cégek által készített promóciós anyagok minőségét, a diákok kommunikációs készségét valamint gazdasági, üzletkötői jártasságát.

 

Részvételi szándékukat a csatolt jelentkezési lap beküldésével kérjük 2018. február 15-ig jelezzék a tundekele@yahoo.com címen. Telefonszám: 0726672003. Ezt követően pedig elküldjük a versennyel kapcsolatos részletes tudnivalókat.

A szervezés zökkenőmentes lebonyolításhoz, valamint a szükséges adatbázis megfelelő összeállításához és továbbításához az országos szakasz megrendezése érdekében kérjük, hogy a csatolt jelentkezési lapot töltsék ki és küldjék vissza.

 

Köszönettel:

    Kéry Hajnal                                                         Konrád Erzsébet Katalin

      főtanfelügyelő helyettes                                                               igazgató

Bihar Megyei Tanfelügyelőség         Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, Nagyvárad


Search
Beiratkozás az óvodába
Elkezdődik a gyermekek beíratása az óvodákba június 8-a és július 3-a között, illetve július 20-a és augusztus 10-e között. Minden gyermeket szeretettel várunk!
Nyolcadikos záróvizsga - végső eredmények
Nyilvánossá tették óvások utáni nyolcadikos záróvizsga végső eredményeit. Bár iskolánkban nem adtak be újra javítási kérelmet, de a végső eredményeket, a kódok alapján mi is közöljük.
Érettségi végleges eredmények 2020 június-július
Óvások után megszülettek a végleges eredmények