Nagykorúvá váltak diákjaink


Posted on 2019-02-07 06:12:59


 

   Zsúfolásig megtelt péntek este a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme, ahol nagykorúsítási ünnepségét tartotta iskolánk három végzős osztálya: 12. A- gazdasági szak, osztályfőnök: Albert Andrea; 12.B- teológiai szak, osztályfőnök korábban Konrád Katalin, jelenleg Konrád Ildikó, valamint 12. C- közélelmezési szak, osztályfőnök: Rázmán Enikő. Gyorsan, szinte észrevétlenül elrepült a közel három óra annak jeleként, hogy ügyesen lett összeállítva a vidám, mókás és néha, ahogy ilyenkor lenni szokott, megható műsor.
  Az említett tanárnők, a fellépő diákokkal együtt mindent megtettek annak érdekében, hogy egyszerre tartalmas és szórakoztató programmal lepjék meg az egybegyűlteket, és ez a közönségük reakciójából ítélve teljes mértékben sikerült is. Az iskola hagyományát követve táncokkal nyitották meg az ünnepséget: a 12. B angol keringőzött, míg a 12. A bécsi keringőzött, a szép és látványos koreográfiáért a fellépőkön kívül az őket felkészítő Hasas Tünde matematika- és Dulău Dianna biológia-tanárnőnek jár hálás köszönet.

 

 

Ezután fordított ábécésorrendben követték egymást az osztályok próbatételei, fellépései.

A 12. C-sek tíz évet repültek előre az időben, és úgy tettek, mintha a tízéves érettségi találkozójukon idéznék fel azt, hogy iskolás éveik alatt hogyan kovácsolódtak össze összetartó, példaértékű közösséggé. A 12 próba közt szerepelt hang-, tudás-, zenekari, tánc-, ének- és bátorság próba, hogy aztán a „próbarepüléssel” érjen véget életük ezen meghatározó szakasza.

 

 

A 12. B-sek produkciójának gerincét a sikeres tanárparódiák adták (torna, német, zene, magyar stb.), illetve a fiatalok zenei tehetségüket is megcsillogtatták, méghozzá osztályegyüttesként, melynek összetételében feltűnt két gitáros is, billentyűs, dobos, szólista és vokálosok is. A különleges hangszerek és frizurák pedig csak tovább fokozták a hangulatot.

 

 

Az énekléssel a 12. A-sok sem maradtak adósak, ők a különböző tantárgyakat oktató tanáraiknak táncokkal, dalokkal, sőt mese formájában is megköszönték a négy éven át tartó munkájukat. Ugyanakkor természetesen ez esetben sem maradt el az emlékező vetítés, annak felidézése, hogyan értek el a kamaszkortól a felnőtté válás küszöbéig.

 

 

A jelvények kitűzése előtt Konrád Katalin igazgatónő értékelt, s kívánt sok boldogságot, minden jót a most zajló tanév végén elballagóknak.

 

 

Mégtöbb képet itt találhatsz!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
30 éves az iskolai hitoktatás
A kerek évforduló apropóként indult új honlap mely a szabad iskolai hitoktatás 30 éves múltjának állít emléket de ugyanakkor a jövőnek is utat mutatna.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA
Ce trebuie știut despre vaccinul împotriva COVID-19?
Készülünk összeállítani a 2020-2021-es évkönyvet!
Feldolgozás alatt a 2020~2021-es évkönyv tervei, de még beszerezhető a tavalyi összefoglaló!