Elnyertük az „ÖRÖKÖS BOLDOG ISKOLA” címet


Posted on 2018-03-07 07:14:35


 

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum 2016-ban kapcsolódott be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatába, amit minden évben meghirdetnek a magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére.

 

2016 októberében a „Boldog Iskola” és 2017 őszén pedig az „Örökös Boldog Iskola” címet nyerte el.

 

A tíz hónapon át tartó foglalkozások során nagyon sok pozitív élményben volt részünk és minden óra végén megtapasztalhattuk azt, hogy a boldogsághoz a hálán, az optimizmuson, a kapcsolatok ápolásán, a boldogító jócselekedeteken, az apró örömök élvezetén, a megbocsátáson, a testmozgáson, a megküzdési stratégiákon, a célok kitűzésén és elérésén keresztül juthatunk el.

 

Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke: „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

 

Benedek Ramóna


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
30 éves az iskolai hitoktatás
A kerek évforduló apropóként indult új honlap mely a szabad iskolai hitoktatás 30 éves múltjának állít emléket de ugyanakkor a jövőnek is utat mutatna.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA
Ce trebuie știut despre vaccinul împotriva COVID-19?
Készülünk összeállítani a 2020-2021-es évkönyvet!
Feldolgozás alatt a 2020~2021-es évkönyv tervei, de még beszerezhető a tavalyi összefoglaló!