Elnyertük az „ÖRÖKÖS BOLDOG ISKOLA” címet


Posted on 2018-03-07 07:14:35


 

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum 2016-ban kapcsolódott be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatába, amit minden évben meghirdetnek a magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére.

 

2016 októberében a „Boldog Iskola” és 2017 őszén pedig az „Örökös Boldog Iskola” címet nyerte el.

 

A tíz hónapon át tartó foglalkozások során nagyon sok pozitív élményben volt részünk és minden óra végén megtapasztalhattuk azt, hogy a boldogsághoz a hálán, az optimizmuson, a kapcsolatok ápolásán, a boldogító jócselekedeteken, az apró örömök élvezetén, a megbocsátáson, a testmozgáson, a megküzdési stratégiákon, a célok kitűzésén és elérésén keresztül juthatunk el.

 

Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke: „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

 

Benedek Ramóna


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Vissza- és beiratkozás az óvodába
A tanügyminisztérium 791. számú határozatában az óvodába való iratkozás menetét két nagy szakaszra osztotta: a visszairatkozásra május 25 - június 5. között a már ovisoknak, és június 8-tól az újaknak.
Órarend, tevékenységtervezet 2020 június 2. és 5. között
A távoktatás, a szinkron órák és a VIII. XII. osztályosoknak szánt felkészítők órarendje június 2. és 5. között.
Szóbeli vizsgák helyett minősítések a tanulmányi átlagok alapján
Az oktatási minisztérium kidolgozta azt a 4341 számú rendelethez tartozó módszertant, amely alapján az idén érettségiző diákok minősítést kapnak az elmaradt szóbeli vizsgák helyett, a négyéves tanulmányi átlaguk alapján.