Beiratkozás az előkészítő osztályba


Posted on 2019-02-26 05:50:06


Szeretettel várunk minden jelenlegi ovist, aki iskolánkat választja a 2019-2020-as tanévben. Két előkészítő osztályt indítunk.

Beiratkozni 2019. március 4-tól március 22-ig lehet az iskola titkárságán hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között.

Az iskola titkárságán kerül sor az országos adatbázis feltöltésére is. Ezért minden szülőt várunk a titkárságra a beiratkozás érvényesítéséért (azokat is, akik online töltik ki a beiratkozási lapot).

A beiratkozáshoz szükséges iratok:

  •  hivatalos beiratkozási kérvény
  •  a gyerek születési bizonyítványa, fénymásolat
  •  a szülő személyi igazolványa, fénymásolat
  • házassági igazolás, válási határozat, fénymásolat 
  •  orvosi igazolás az iskolaérettségről (apt pentru școală)
  •  pszichoszomatikus felmérés, ha szükséges (amennyiben augusztus 31-ig nem lesz 6 éves)
          Alapvető kritérium, hogy az augusztus 31-ig a 6. életévet betöltő gyermeket kötelező módon előkészítő osztályba kell adni minden előzetes felmérés nélkül. A szeptember 1. és december 31. között 6. életévét betöltő gyermeket abban az esetben lehet előkészítő osztályba adni, ha a gyermek pszichoszomatikus fejlődése megfelelő. Amennyiben a tesztek szerint a gyermek nem áll készen elhagyni az óvodát, vagy a szülők még várnának egy évet az előkészítő osztállyal, a gyermek maradhat óvodában, a nagycsoportban. A pszichoszomatikus (iskolaérettségi) teszt eredménye nem fellebbezhető.
Nem kötelező a körzetnek megfelelő iskolába íratni a gyermeket, ám ha nem a körzethez tartozó tanintézményt választják, a beírás a helyek számának függvényében történik.
        Február 26. és március 9. között az óvodákban, illetve minden elemi tagozattal rendelkező iskolában nyílt napot szerveznek, amikor a szülők, a gyermekek és az érdeklődők meglátogathatják a tanintézményt, megnézhetik az előkészítő osztályokat, és beszélgethetnek a tanítókkal, óvónőkkel. Iskolánkban NYILT HETET tartunk, március 4. és 9. között, amikoris látogathatók az elemi osztályok tevékenységei!. Mindenkit szeretettel várunk!
A gyermekek pszichoszomatikus felmérése február 26. és március 20., de. 10.00 és 18.00 óra között zajlik a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont (CJRAE) irányításával.

Kérdéseikkel forduljanak az intézmény vezetőihez személyesen vagy a következő telefonszámon: 0359-411121

Konrád Erzsébet Katalin igazgató
Harácsek Klementina igazgatóhelyettes
Ciorba Ágota Katinka titkár

 

 

A beiratkozást szabályzó törvényes keret:

Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az előkészítő osztályba
Március 4-én kezdődnek a beiratkozások! Szeretettel várunk minden jelenlegi ovist, aki iskolánkat választja a 2020-2021-es tanévre. a két előkészítő osztályunk valamelyikébe.
Angajăm contabil
Se amână concursul pentru ocuparea postului de administrator financiar – contabil șef, pe durata stării de urgență.