Díjkiosztó: Szent László, a lovagkirály


Posted on 2019-05-15 00:00:00


Megjelent a Bihari Napló 2019. május 15. számában Ciucur Losonczi Antonius írásaként. Az eredeti cikk itt olvasható.

A Konrád Katalin igazgatónő jelenlétében megtartott díjkiosztó ünnepségen Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes értékelte a kiírás fontosságát. Tankó Zita tanfelügyelő, főszervező hangsúlyozta: nagyon sok pályamű született, és különösen örül annak, hogy Szent László alakján kívül a talán egy kicsit nehezebbnek tűnő Rákóczi-emlékév kapcsán meghirdetett témában is érkeztek egyéni és csoportos alkotások egyaránt. Külön megdicsérte azokat az alsó tagozatosokat, akik nagyon lelkesen faggatták a szüleiket is, illetve utánanéztek a legendáknak. Az pedig már megszokott dolog, hogy a művészeti líceumosok kiváltképpen szép munkákat küldenek be. Szerinte fontos, hogy iskolára való tekintet nélkül napvilágot láttak kiváló pályaművek, és nemcsak Erdélyből és a Partiumból, hanem Magyarországról is érkeztek alkotások.

Öt kategória

A munkákat szakavatott zsűri értékelte. Rácz Eliza, a Művészeti Líceum festészettanárnője kijelentette: nagyon nehéz dolguk volt, és nemcsak azért, mert rengeteg pályaművet kellett véleményezniük, jóval ezer fölött, hanem amiatt is, mivel csodálatosak lettek az alkotások, és ezeken keresztül jobban megismerték a diákokat, „a gyerekek lelkét és személyiségét”. Minden évben meglepik a zsűritagokat pozitív szempontból, ezért nehéz volt eldönteni azt, hogy kik legyenek a győztesek. „Számomra mindenki nyertes éppen azért, mert részt vesz ezen a gyönyörű rajzpályázaton, és szívből megérdemli a tapsot” – fogalmazott.

Márton Katalin, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium rajztanárnője hangsúlyozta: az ötévesektől kezdve egészen tizenegyedik osztályosokig küldtek be alkotásokat, és kortól függetlenül figyelemre méltóak ezek. Amúgy öt kategória volt: Szent László, a lovagkirály, Szent László legendája, Szent László képregény, Rákóczi portréja, és Rákócziról szóló történetek bemutatása.

Az ünnepségen énekelt a Szent László Líceum két diákja, Szabó Kincső és Szabó Boróka, Konrád Ildikó zenetanárnő gitárkíséretével. A rendezvény a 28. Festum Varadinum részét képezte. Programfelelős a Szent László Líceum, Tankó Zita, Kiss Csilla tanítónő és Márton Katalin voltak.

A rendezvényről képek itt tekinthetők meg.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az óvodába
Nagy szeretettel várjuk a két induló kiscsoportba azokat a gyermekeket, akik szeretik a meséket, verseket és dalos mondókákat, akik szeretnek énekelni, és játszva tanulni.
Folyik az érettségi
Hétfőn, június 3-án kezdődött a 2019-és érettségi román szóbelivel és egészen 13-ig, tart a megmérettetés szóbeli szakasza.