Veni Sancte 2019


Posted on 2019-09-11 05:35:50


 

 

               A hagyományhoz híven Veni Sancte szentmisével kezdődött az új tanév iskolánkban, melyet  Böcskei László megyés püspök úr celebrált. Kicsik és nagyok, újoncok és végzősök, diákok, pedagógusok és szülők ünnepélyes keretek között hangolódhattak rá az új iskolai évre.

 

 

Az emberközpontú nevelés, az élettel teli oktatási környezet fontosságát emelte ki elmélkedésében Pék Sándor esperes, akit ettől az évtől iskolánk közösségében is köszönthetünk. Az atya Szent Pál gondolatait idézve mutatott rá a vallásos oktatás lényegére. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden mögött ott áll Valaki, aki nem más, mint Krisztus, hiszen benne rejlik a tudomány és a bölcsesség.

Böcskei László megyés püspök azt kívánta diáknak, pedagógusnak és szülőnek egyaránt, hogy együtt bontakoztassák ki Isten terve szerint mindazt, ami szép, jó és nemes. Szabó Ervin atya a békakirály átváltozásának történetével illusztrálta a nevelés célját a lelék, a tudás és a hit terén.

 

 

 Az évnyitó záró akkordjaként Tankó Zita tanfelügyelő, illetve Konrád Katalin igazgató asszony fogalmazta meg szívhez szóló kívánságait.

 

Képek a tanévnyitóról itt nézhetőek meg.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Vigadjunk ismét együtt!
VIII. alkalommal kerül megrendezésre február 22-én a Katolikus Jótékonysági Bál.
Meghívó Szalagavató ünnepségre
Február 13-án, a XII.A és B osztályok, február 20-án pedig a XII.C osztály tartja nagykorúsítási ünnepségét.