MI A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG?


Posted on 2019-10-25 21:18:27


   A Rákóczi Szövetség 1989 óta egyesületi formában működő szervezet. A kezdeteknél tevékenysége elsősorban a felvidéki magyarság ügyeire irányult. Ma a Kárpát-medencei és a világ magyarságának szolgálatában igyekszik lehetőségeit felhasználva segíteni a magyar kultúra, a magyar nyelv és a magyar közösségek sokoldalú segítését.
   2019 áprilisában a Rákóczi Szövetség tagsága 26 901 fő, az elmúlt év során 1238-an csatlakoztak a szervezethez, az új tagok átlagéletkora alig éri el a 22 évet. A Kárpát-medencében 533 helyi szervezettel, köztük 299 középiskolai, 38 egyetemi és 196 települési szervezettel rendelkezik.

   Tevékenysége két fő témára irányul, egyrészt a külhoni magyar családok magyar iskolaválasztásának elősegítésére, másrészt a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyar fiatalok kapcsolatainak minél sokoldalúbb elősegítésére.
A programokról és a szövetségről bővebben a következő oldalon lehet olvasni:      https://www.rakocziszovetseg.org/

ISKOLÁNK RÁKÓCZI SZÖVETSÉGES TANÁRAI:
Vincze Zsolt, Tankó Zita, Konrád Erzsébet Katalin, Majoros Péter,
Dulău Dianna, Nagy Enikő, Benedek Ramóna, Rapa Erik, Szabó Ervin.

40 fő, IX.- XII.-es diák.

AKIK SZÍVESEN CSATLAKOZNÁNAK (TANÁR VAGY DIÁK) A SZÖVETSÉG MUNKÁJÁHOZ, RÉSZT VENNÉNEK A PROGRAMOK SZERVEZÉSÉBEN, PÁLYÁZÁSBAN ÉS HELYI TEVÉKENYSÉGEKBEN, KÉREM SZÉPEN TÖLTSÉK KI A KÖVETKEZŐ HIVATALOS ŰRLAPOT (csatoltam a levélhez) NOVEMBER 15-ig ÉS JUTTASSÁK EL HOZZÁM.

Minden megrendezendő esemény, jelentkezés és programok megtekinthetők a Rákóczi honlapján, hivatalos facebook oldalán, a letölthető applikáción ( https://www.rakocziszovetseg.org/applikacio) és iskolánk honlapján, illetve facebookján is nyilvánosan megjelennek. Előfeltétel mától a programokon való jelentkezésekhez a tagság, illetve rákóczis aktivitások száma.

Előre is köszönöm.
Dulău Dianna
a Szent László Római Katolikus Líceum rákóczis koordinátora


Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az előkészítő osztályba
Március 4-én kezdődnek a beiratkozások! Szeretettel várunk minden jelenlegi ovist, aki iskolánkat választja a 2020-2021-es tanévre. a két előkészítő osztályunk valamelyikébe.
Angajăm contabil
Se amână concursul pentru ocuparea postului de administrator financiar – contabil șef, pe durata stării de urgență.