Gyűjtsük együtt a papírt!


Posted on 2019-10-26 07:40:36


2019. november 1. és november 30. között hirdette meg ebben a tanévben az Eco Bihor KFT a papírgyűjtő versenyt!
Az akció célja, hogy felhívja a gyerekek és a fiatalok figyelmét a megfelelő, környezetvédő hulladékgyűjtésre.
Az Eco Bihor KFT 0,20 lejt kínál minden egyes összegyűjtött kilogramm papírért.
Ezenfelül, azok az iskolák akik a legtöbb papírt gyűjtik össze, értékes díjakat nyernek:
– I hely – 1000 lej
– II hely – 750 lej
– III hely – 400 lej

Ahogy minden évben, a jelentősebb mennyiségű papírt összegyűjtő osztály visszakapja munkájának ellenértékét. Ezt, az osztályfőnök segítségével, kirándulásra, közös tevékenységek finanszírozására költhetik majd. A fennmaradó összegből pedig a diáktanács által szervezendő tevékenységek költségeit próbáljuk fedezni.

Fontos:
- a verseny során a rangsorolást úgy végzik megyei szinten, hogy az összegyűjtött papír mennyiséget (kilogrammban), elosztják az oktatási intézménybe járó diák összlétszámmal. A kapott átlag megmutatja mennyi papírt hozott egy diák.
- a gyűjtés osztályszinten történik és minden pénteken lehet leadni az udvaron lévő tárolóba, méréssel. (November 8., 15, 22., 29.)

Mit gyűjtünk?
Újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves doboz.) A dobozokat lapítva kell elhozni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak, ezáltal minél több papírhulladék férjen el.
Kiöblített üdítős és ásványvizes PET palackok, kimosott háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak. Különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok). A fém- és műanyag hulladékok elkülönítése utólag, válogatóműben történik.
A műanyag flakonokat lapítva kell gyűjteni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el. És minden kidobott csomagolóanyag legyen tiszta!

Hova gyűjtjük?

Az osztályba, majd minden pénteken az udvaron lévő gyűjtőhelyre.


Mit nem gyűjtünk?
Élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) papírokat, használt papírzsebkendőt, szalvétákat!
NE hozzatok zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott! A fémhulladékok esetében fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a gyűjtőbe.

Ha neked is fontos az élet a Föld nevű bolygón, ne feledd, hogy a szelektív hulladékgyűjtés lényege, hogy újrahasznosítással csökkentsük a környezetünk terhelését!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
XIV. Hivatások nyomában országos hittanverseny
Iskolánk ad otthont a 2020. január 17 – 19. között megrendezésre kerülő XIV. Hivatások nyomában országos hittanversenynek.
Vigadjunk ismét együtt!
VIII. alkalommal kerül megrendezésre február 22-én a Katolikus Jótékonysági Bál.