Add a kezed


Posted on 2019-01-01 00:00:00   Az Add a kezed elnevezésű projekt a gyerekek és a szülők kölcsönös együttműködésén alapszik, programjaiban a generációk közötti kapcsolódásokra nyújt lehetőséget, a már iskolás gyerekeknek a visszakapcsolását segíti elő az óvodai légkörbe, buzdítva a szülőket a nagycsaládos létforma vállalására, segítve azok nehézségeit. A közös programok közös élmények által erősítik az együvé tartozás érzését, mely a tömbháznegyed dzsungelében egy megtartó erő helyszíne lehet, ahol töltekeznek a családtagok.

   A Bethlen Gábor Alap által kiírt pályázat, mely a szomszédos országokban működő civil, nonprofit és egyházi szervezetek, továbbá vállalkozások családokat segítő tevékenységének támogatását szolgálta, 2018-ban egyesületünk 532000 Ft támogatást nyert céljainak megvalósítására.


   A projekt magába foglal három óvodai ünnepkört és a hozzá tartozó programokat. Az adventi időszakban sort kerítünk az adventi koszorúk közös elkészítésére, mely a koszorúalap díszítésén túl, a tisztelendő atya áldásával kerül minden család otthonába. A koszorúkat saját készítésű gyertyákkal díszítjük fel. A karácsonyi ünnepkör elmaradhatatlan programja a mézeskalács készítése és díszítése, melynek fortélyait a gyerekek a szülők segítségével sajátíthatnak el. A karácsonyi műsorok csoportonként zajlanak, melyet az angyaljárás tesz örömteljesebbé.


   A másik ünnepkör a farsangi időszak. Ebben a periódusban jelmezbált szervezünk a gyerekek számára. Ilyenkor nagy hangsúlyt fektetünk a testi mozgásra, hiszen a téli időszak kevés kültéri mozgásra kínál lehetőséget. Erre az alkalomra szeretnénk egy MOZGÁSKOTTA fejlesztő csomagot vásárolni, amely alkalmazása számtalan lehetőséget teremt a beltéri mozgásfejlesztésre. A farsangtemetés a húshagyó kedd szertartásos programja, melyre meghívjuk a családokat, hogy együtt kergessük el a telet. A kinti sötétség várva várt eseménye a szalmabáb elégetése, mely körül elfogyasztjuk a húshagyó keddi ételeket és lezárjuk a vígság időszakát.


   A harmadik ünnepkör a Húsvétot megelőző nagyböjti időszak. Hét pénteki nap eseménysorozatáról van szó, ahol az óvodánkba látogató papbácsik a gyerekeken keresztül hívják fel a figyelmet emberi értékekre, a család megtartó erejére, a keresztény értékek megtartására. A húsvéti előkészületek családi együttlétekkel valósul meg az óvodánkban. A közös készülődés segíti a családokat abban, hogy a készülődés örömteljesebb legyen az által, hogy megosztjuk egymással a recepteket, együtt készíthetjük el az ünnep kellékeit úgy, hogy a kisgyerek nem gátló tényező a számos teendő között, hanem fontos feladatokat lát el.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
30 éves az iskolai hitoktatás
A kerek évforduló apropóként indult új honlap mely a szabad iskolai hitoktatás 30 éves múltjának állít emléket de ugyanakkor a jövőnek is utat mutatna.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA
Ce trebuie știut despre vaccinul împotriva COVID-19?
Készülünk összeállítani a 2020-2021-es évkönyvet!
Feldolgozás alatt a 2020~2021-es évkönyv tervei, de még beszerezhető a tavalyi összefoglaló!