Hasznos gyakorlaton


Posted on 2020-01-12 08:03:51   Az "Oktatáshoz való jog" / Fundatia dreptul la educatie/ alapítvánnyal létrejött többéves együttműködésünknek köszönhetően, ismét képzésben részesülhettek iskolánk diákjai, jelen esetben a X.A osztály, akik most átfogó pénzügyi nevelést kaptak.


   A foglalkozások játékokra és tapasztalatokra alapulnak. A pénzügyi oktatások 4 órás időtartamot foglalnak magukba. A tanítás modulokban történik, jelen esetben a 9.-12. évfolyamos modulon vehettek részt ingyenesen. A témák a résztvevők
 korosztályához és az igényeikhez igazodnak. Pár példát kiragadva: az aukciós tapasztalatok révén megmutatják az ár-érték arány, a kereslet és a kínálat változását, vagy a résztvevők olyan élethelyzeteket vitatnak meg, amelyekben van olyan pénzügyi megoldás, amely segítheti őket.

 

   Az "Oktatáshoz való jog" alapítvány a legjobb befektetést ajánlja a tizenéveseknek, nevezetesen az oktatást. Romániában, az "Oktatáshoz való jog" alapítvány létrejöttében, az oktatási programok márkája "OK Center" néven ismert, amelyet a "Fáy András" alapítvány európai szinten támogat.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Vissza- és beiratkozás az óvodába
A tanügyminisztérium 791. számú határozatában az óvodába való iratkozás menetét két nagy szakaszra osztotta: a visszairatkozásra május 25 - június 5. között a már ovisoknak, és június 8-tól az újaknak.
Órarend, tevékenységtervezet 2020 június 2. és 5. között
A távoktatás, a szinkron órák és a VIII. XII. osztályosoknak szánt felkészítők órarendje június 2. és 5. között.
Szóbeli vizsgák helyett minősítések a tanulmányi átlagok alapján
Az oktatási minisztérium kidolgozta azt a 4341 számú rendelethez tartozó módszertant, amely alapján az idén érettségiző diákok minősítést kapnak az elmaradt szóbeli vizsgák helyett, a négyéves tanulmányi átlaguk alapján.