Pisa felmérés


Posted on 2018-03-20 05:40:13


   Iskolánkat azon romániai tanintézmények közé választották, ahol felmérik 38, kilencedikes és tizedikes tanuló milyen mértékben rendelkeznek azokkal az alapvető ismeretekkel, amelyek a mindennapi életben való boldoguláshoz, a továbbtanuláshoz vagy a munkába álláshoz szükségesek.
   A vizsgálat során elsősorban nem az iskolai tananyag számonkérése a cél, hanem annak felmérése, hogy a tanulók megállják-e helyüket a mindennapi életben, képesek-e tudásukat hasznosítani, új ismereteket befogadni és azokat alkalmazni. Ennek érdekében a PISA igyekszik olyan mérőeszközöket kialakítani, amelyek lehetővé teszik, hogy a tanulók teljesítményei nemzetközileg összehasonlíthatók legyenek.
   A háromévente megrendezésre kerülő PISA-vizsgálat három tudásterületen (szövegértés, matematika és természettudomány) méri a tanulók képességeit. 
   A felmérésben több mint 80 ország oktatási rendszere vesz részt, Romániát körülbelül 900 tanuló képviseli, köztük a MI gyermekeink is. A felmérés súlyát tovább növeli, hogy innen következtetnek arra, mit tanultak a gyerekek az iskolában, és hogy mit jelent számukra az iskola. Mivel a válaszok befolyásolhatják az oktatási irányelvek kialakítását Romániában, fontos, hogy a gyermekek legjobb tudásuk szerint teljesítsenek.
   A felmérésre 2018. március 20-án, kedden kerül sor iskolánkban, 10 órai kezdettel.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az előkészítő osztályba
Szeretettel várunk minden jelenlegi ovist, aki iskolánkat választja a 2019-2020-as tanévben. Két előkészítő osztályt indítunk.
Próbaérettségi - 2019
A 2018-2019-as tanévben március 18-21. között kerül sor a XI.-es és XII.-es diákok tudásszintjének felmérésére. Itt tudhatod meg a próbaérettségi és az iskolai tanítás programját: