Március 20, a boldogság világnapja


Posted on 2018-03-21 06:56:58


 
    A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságból, Bhutánból származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó Nemzeti Boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP. A bruttó Nemzeti Boldogság mutató bevezetésével a bhutániak azt ismerték fel, hogy a vagyonnak korlátozó hatása is lehet az emberi lélekre. A bhutániak szeretnék elérni, hogy az ember tudja, hol a határ, tudja, mennyi elég. Felmérések szerint Bhután a világ 8. legboldogabb országának bizonyult. Senki sem panaszkodik, siránkozik. A bhutániak nem azt nézik, mijük nincs, hanem hogy mi minden van, aminek örülhetnek. Nagyon szeretik a királyukat, bíznak benne, és úgy vélik, az ország vezetése mindent megtesz az ország fejlődéséért.
Forrás: Kisgyörgy Éva
2012-ben döntött úgy az ENSZ, hogy ezt az érzést, fogalmat is beemeli a nemzetközi napok sorába.
    Iskolánk elemi és gimnáziumi tagozata is megünnepelte a Boldogság Világnapját. 
   Erre az alkalomra a gyerekeknek szeretetkuponokat kellett készíteniük azok számára, akiknek hálával tartoznak, és cserében egy jó cselekedetet kellett felajánlaniuk. Számos üzenet váltott gazdát, miközben elénekelték a Boldogság Dalát. Egy őszinte mosoly, egy ölelés, egy pozitív gondolat tette derűsebbé a mai napot.  
Az I.A osztály kézmúvesfoglalkozással ünnepelte a Boldogság napot. Papírszívecskéket készítettek, ezeken rajzzal és rövid üzenettel mondtak köszönetet családtagjaiknak. Munka közben Bagdi Bella Boldogság dalát hallgatták meg. Alkotásaikat boldogan mutatták  meg egymásnak. Végezetül kis kiállítás is készült a munkáikból. A nap zárásaként egymást ajándékozták meg szavakba öntve érzéseiket, gondolataikat.
   Fontos, és igen nagy feladata életünket, napjainkat valóban boldoggá tenni, vagy észrevenni az apró örömöket. Ám ami ennél is fontosabb és nehezebb, tegyünk boldoggá másokat: családunkat, ismerőseinket, ismeretleneket.
 Képek a tevékenységekről  itt  találhatóak: 
https://www.facebook.com/pg/licromcat/photos/?tab=album&album_id=1617879238296741

Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás az előkészítő osztályba
Szeretettel várunk minden jelenlegi ovist, aki iskolánkat választja a 2019-2020-as tanévben. Két előkészítő osztályt indítunk.
Próbaérettségi - 2019
A 2018-2019-as tanévben március 18-21. között kerül sor a XI.-es és XII.-es diákok tudásszintjének felmérésére. Itt tudhatod meg a próbaérettségi és az iskolai tanítás programját: