Vigyázzunk egymásra


Posted on 2020-03-19 17:43:07


Tisztelt szülők és kedves diákok!

   A járvány megfékezését célzó intézkedések következtében az oktatás legalább az ortodox húsvét utánig, azaz április 21-ig szünetel az iskolákban, jelentette be Monica Anisie tanügyminiszter.

   A tantestület tagjai internetes kapcsolatot tartanak fent a tanulókkal: segédanyagokkal, feladatlapokkal, tanácsokkal támogatják a diákok otthoni tanulását. Kiemelt figyelemmel követjük a VIII. és XII. osztályok diákjait, hogy a vizsgatárgyakat, jelen körülményeknek megfelelő módon tudják gyakorolni. Az ő felkészülésüket segíti a jövő héttől induló magyar nyelvű távoktatás a romániai közszolgálati televízió (TVR) országos és két regionális csatornáján, ahol a 8. és 12. osztályos diákoknak sugároznak műsorokat.
   Iskolánk, a távoktatásban használt lehetőségek közül, a Moodle rendszert választotta, ami egy világszerte ismert e-learning keretrendszer. Kiválóan alkalmas internetes képzési programok, online kurzusok lebonyolítására. Nem csupán tananyagok megosztására alkalmas, hanem kommunikációra, webes együttműködésre, tesztek alkalmazására, feladatok értékelésére, jegyadásra és még számtalan további dologra… Reméljük szeretni fogjátok!
  Jelenleg az iskolában szünetel minden aktivitás. Az adminisztratív tevékenység is minimálisra csökkentve folytatódik, NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS. Minden dokumentumot e-mailben fogadunk a licromcat@gmail.com címre.   
  Amennyiben igazolást vagy egyéb dokumentumot igényel valaki, amelynek kiadásához személyes jelenlét szükséges, előzetes telefonos egyeztetést javaslunk a titkársággal, a 0359411121 telefonszámon.
   A titkárság 8.00 és 16.00 óra között működik.
  Ha valami bent maradt az iskolában, most még hozzájuthatsz, mert állandó szolgálat van az intézményben, de előzetesen, telefonon egyeztess!
   Minden változásról, új információról itt és a facebook oldalunkon értesítjük önöket, benneteket!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Vissza- és beiratkozás az óvodába
A tanügyminisztérium 791. számú határozatában az óvodába való iratkozás menetét két nagy szakaszra osztotta: a visszairatkozásra május 25 - június 5. között a már ovisoknak, és június 8-tól az újaknak.
Órarend, tevékenységtervezet 2020 június 2. és 5. között
A távoktatás, a szinkron órák és a VIII. XII. osztályosoknak szánt felkészítők órarendje június 2. és 5. között.
Szóbeli vizsgák helyett minősítések a tanulmányi átlagok alapján
Az oktatási minisztérium kidolgozta azt a 4341 számú rendelethez tartozó módszertant, amely alapján az idén érettségiző diákok minősítést kapnak az elmaradt szóbeli vizsgák helyett, a négyéves tanulmányi átlaguk alapján.