A munka mindig meghozza gyümölcsét


Posted on 2018-04-10 10:11:19


        Mivel ötödiktől megváltozott a magyar tagozatos diákok tanterve is, ismét lehetőség nyílt külön versenyt rendezni a kisebbségeknek. Ezzel párhuzamosan, egy másik szekcióban (román anyanyelvűek tantervét követő) a többi kisebbséginek, illetve a diaszpórának is otthont adott Sepsiszentgyörgy az országos döntő keretén belül. Április 4–7-e között a Székely Mikó Kollégium látta vendégül azt a körülbelül 90 diákot, kísérőt és javító tanárokat akik a román tantárgyversenyre érkeztek.

       Iskolánkat Szabó Ibolya VII. osztályos tanuló és Taar Alexandra VIII. diák képviselte ezen a megmérettetésen. Sokat készültek, gyakoroltak erre a nemcsak írásbeli próbából álló versenyre. Hegyes Luminita tanárnővel minden szabad pillanatot kihasználtak a felkészülésre, aminek meg is lett az eredménye!

  Szabó Ibolya első helyezést ért el a VII. osztályosok között, 107 pontot gyűjtött az írásbeln, 80 pontot a szóbelin.

  Taar Alexandra III. helyezést ért el a VIII. osztályosok között, 97 pontot szerezve az irásbelin és 78 a szóbelin.

Gratulálunk nektek lányok!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. november 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.nvember