A munka mindig meghozza gyümölcsét


Posted on 2018-04-10 10:11:19


        Mivel ötödiktől megváltozott a magyar tagozatos diákok tanterve is, ismét lehetőség nyílt külön versenyt rendezni a kisebbségeknek. Ezzel párhuzamosan, egy másik szekcióban (román anyanyelvűek tantervét követő) a többi kisebbséginek, illetve a diaszpórának is otthont adott Sepsiszentgyörgy az országos döntő keretén belül. Április 4–7-e között a Székely Mikó Kollégium látta vendégül azt a körülbelül 90 diákot, kísérőt és javító tanárokat akik a román tantárgyversenyre érkeztek.

       Iskolánkat Szabó Ibolya VII. osztályos tanuló és Taar Alexandra VIII. diák képviselte ezen a megmérettetésen. Sokat készültek, gyakoroltak erre a nemcsak írásbeli próbából álló versenyre. Hegyes Luminita tanárnővel minden szabad pillanatot kihasználtak a felkészülésre, aminek meg is lett az eredménye!

  Szabó Ibolya első helyezést ért el a VII. osztályosok között, 107 pontot gyűjtött az írásbeln, 80 pontot a szóbelin.

  Taar Alexandra III. helyezést ért el a VIII. osztályosok között, 97 pontot szerezve az irásbelin és 78 a szóbelin.

Gratulálunk nektek lányok!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Vissza- és beiratkozás az óvodába
A tanügyminisztérium 791. számú határozatában az óvodába való iratkozás menetét két nagy szakaszra osztotta: a visszairatkozásra május 25 - június 5. között a már ovisoknak, és június 8-tól az újaknak.
Órarend, tevékenységtervezet 2020 június 2. és 5. között
A távoktatás, a szinkron órák és a VIII. XII. osztályosoknak szánt felkészítők órarendje június 2. és 5. között.
Szóbeli vizsgák helyett minősítések a tanulmányi átlagok alapján
Az oktatási minisztérium kidolgozta azt a 4341 számú rendelethez tartozó módszertant, amely alapján az idén érettségiző diákok minősítést kapnak az elmaradt szóbeli vizsgák helyett, a négyéves tanulmányi átlaguk alapján.