Június 22-én kezdődik az érettségi!


Posted on 2020-06-22 00:07:20


Az írásbeli próbák menetrendje:

  • június 22., hétfő: Román nyelv és irodalom írásbeli – E)a) vizsga
  • június 23., kedd: Magyar nyelv és irodalom (anyanyelv) írásbeli – E)b) vizsga
  • június 24., szerda: A szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgy (történelem / matematika) – E)c) vizsga
  • június 25., csütörtök: A szaknak megfelelő tantárgyterületről választható tantárgy (a mi esetünkben földrajz, filozófia) – E)d) vizsga
  • június 30., kedd: Az eredmények kifüggesztése (12:00 óráig)
  • június 30., kedd: Az óvások benyújtása (16:00 és 20:00 óra között)
  • július 1., szerda: Az óvások benyújtása (08:00 és 12:00 óra között)
  • július 1–4.: Az óvások elbírálása
  • július 5., vasárnap: A végleges eredmények kifüggesztése.

Az idén minden középiskolás diák a saját iskolájában érettségizik,  nálunk összesen 53 -an vágnak neki az írásbeli próbáknak, amiből 42 idei végzős, míg 11 korábbi.

Az érettségi szabályzat szerint a diákoknak naponta 7:30 és 8:30 között kell elfoglalniuk helyüket a vizsgatermekben. 8:30 után, a vizsgatételek szétosztásáig a vizsgázók már nem hagyhatják el a vizsgatermeket. (Utána is csak indokolt esetben, egy felvigyázó tanár kíséretében tehetik ezt meg.) A dolgozatot beadni és a vizsgaközpontot elhagyni leghamarabb 10:30 után lehet.

A vizsgázó diákok a terem ajtajára kifüggesztett névsor szerint, egyesével ülnek a padokban. A diákok a személyi igazolványukkal (vagy, annak hiányában az útlevelükkel) jelentkeznek a vizsgákon.

Valamennyi vizsganapon reggel 9 órakor kezdődnek az írásbeli próbák. A tételek kiosztása után három óra áll a diákok rendelkezésére azok kidolgozására. A termekben videó- és audiórendszer rögzíti a vizsga menetét.

Szigorúan tilos a következőket bevinni a vizsgatermekbe: mobiltelefon, laptop, táblagép, számológép, okosóra, fülhallgató, tankönyvek, szótárak, példatárak, jegyzetek, tartalmak, piszkozatok, hátizsákok, táskák, zacskók, szatyrok, egyéb csomagok. A diákoknak ezeket a csomagmegőrzőben kell hagyniuk, különben nem fogadják őket a vizsgán.

A vizsgaterembe csak személyi igazolványt, írószert, a matematika próbán vonalzót, illetve papírzsebkendőt vihetnek magukkal. Szigorúan tilos a fentebb felsorolot segédanyagokat, illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt a vizsgaterembe vinni! Ezeknek a vizsgaterembe való bevitele birtoklása csalásnak vagy csalási kísérletnek minősül, függetlenül attól, hogy használták azokat vagy sem. A csaláson vagy csalási kísérleten rajtakapott diákokat azonnal kizárják az érettségi vizsgáról, és az addig szerzett vizsgajegyeik is érvényüket vesztik.

Minden vizsga előtt járványtani szűrést végeznek a diákok körében, és azok a tanulók, akiknek több mérés után is 37,3 Celsius foknál magasabb a testhőmérsékletük, házi elkülönítésben vagy karanténban vannak, vagy más egészségi probléma miatt nem tudnak részt venni, július 6. és július 9. között tehetik le az érettségi vizsgát.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Beiratkozás az óvodába
Elkezdődik a gyermekek beíratása az óvodákba június 8-a és július 3-a között, illetve július 20-a és augusztus 10-e között. Minden gyermeket szeretettel várunk!
Nyolcadikos záróvizsga - végső eredmények
Nyilvánossá tették óvások utáni nyolcadikos záróvizsga végső eredményeit. Bár iskolánkban nem adtak be újra javítási kérelmet, de a végső eredményeket, a kódok alapján mi is közöljük.
Érettségi végleges eredmények 2020 június-július
Óvások után megszülettek a végleges eredmények