Forgatókönyvek a szeptemberi iskolakezdéshez


Posted on 2020-08-11 15:41:50


   Szeptember 14-én megkezdődik a 2020-2021-es tanév az óvodákban és az iskolákban, természetesen a járványügyi előírások pontos betartásával.  Hogy hogyan fog mindez történni, iskolába fognak-e a járni a gyermekek, vagy az otthoni online tanítást fogják választani, a döntést városi szinten fogják meghozni, attól függően, hogyan alakul a járványügyi helyzet, és milyenek a lehetőségek.

   A tanfelügyelőség számára már kitöltöttük azt a kérdőívet melyben  pontosan megadtuk az osztálytermek, laborok, szaktermek számát és befogadóképességét; az osztályok, csoportok számát, illetve hogy hány váltásban tudnánk megszervezni az oktatást, szükségük van-e újabb pedagógusokra és kisegítő személyzetre, hogy eleget tudjunk tenni a járványügyi előírásoknak. A feltétel, aminek eleget kell tenni, hogy egy diák üljön egy padban, egy méter távolságra az előtte, mellette és mögötte ülőktől, hogy minden tantermet számítógéppel és webkamerával kell felszerelni, hogy szükség esetén online órákat lehessen tartani. 

Az államfő 3 lehetőséget ismertetett a járvány alakulásának függvényében: 

- a „zöld” forgatókönyv, ha 1-nél kisebb az új fertőzöttek száma / a lakosok számának ezredrészével. Ez áll a legközelebb a régi megszokotthoz, de itt is be kell tartani a már előbb említett feltételeket (egy diák üljön egy padban, egy méter távolságra az előtte, mellette és mögötte ülőtől)

- a „sárga” forgatókönyv, ha az előző két hét alatt a szám 1–3 között alakul. Ekkor hibrid oktatási rendszert lép életbe, vagyis az ovisok, az elemi iskolások, és a végzősök (8. és 12. osztályosok) mennek iskolába; a többiek  otthonról, online formában, vesznek részt az oktatásban.

- a „vörös” forgatókönyv akkor lép érvénybe, ha a megelőző napokban a szám meghaladta a hármat, ebben az esetben bezárják az oktatási intézményeket, a tanítás pedig átkerül az online térbe.

A járványügyi feltételeknek eleget téve az óvodában elég hely van minden gyermek számára, így az ő esetükben minden marad a megszokott mederben. 

Az elemi osztályokban, terem változtatásokkal és ha sikerül szeptember 14-re minden kétszemélyes padból egy személyest varázsolni, akkor szintén a  megszokott módon fog folyni az oktatás. 

A nagyoknál (gimnázium, líceum, szak)  teremváltoztatásokkal és a padok alakításával, szintén megvalósítható a hagyományos tanítási mód. Kivételt képeznek a kilencedik és a szakiskolás osztályok, akik csoportbontással egyik héten az iskolában, másik héten pedig online módon tanulnának. 

 


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Megjelent a 2019-2020-as tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, az összes diákkal, pedagógussal és munkatárssal. Átvehető, megnézhető az iskola titkárságán!
Ideiglenes órarend szeptember 21-től
A szeptember 21-től érvényes ideiglenes órarend, mely figyelembe veszi a betegszabadságon lévő pedagógusokat, elkerülve ezáltal a lyukas órákat.
A szavazás miatt nem zár be az iskola!
Szerencsére a mi iskolánkban folytatódhat a tanítás, nem kell áttérni az online tanítási módra a szavazás miatt.