Forgatókönyv az első hetekre az óvodában


Posted on 2020-09-10 07:30:35


A forgatókönyv a  tanügyi és az egészségügyi minisztérium OMEC nr 5487 és MS 1494  számú közös rendelete, illetve az egészségügyi minisztérium MS nr 1456 számú rendelete figyelembe vétele alapján készült.

Minden gyermeknek, a hosszított programmal rendelkező 5 csoportból, lehetősége van óvodába járni a hét minden napján szemtől szembeni oktatás formájában.

Az óvoda épületébe történő ki- és bejárás szakaszosan történik reggel 7 órától 8:30-ig, három előre kijelölt útvonalon, a bejáratnál testhőmérsékletet mérnek/szűrővizsgálatot tartanak. A hozzátartozók, kísérők nem mehetnek be az óvoda épületébe.

A óvodai tevékenységek során biztosítjuk a gyerekeknek a saját széket és asztalt (egymás között nem cserélhetnek), betartva az egymás közti 1 méter távolságot. A gyerekeknek nem kell maszkot viselniük, míg a személyzet minden tagjának kötelező a védőmaszk viselése. A kézfertőtlenítés nagy gyakorisággal történik, szappannal, folyó vízzel, papírtörlővel, esetenként alkohol alapú fertőtlenítővel, felügyelet mellett.

Mind az 5 csoport  külön tertem folytatja tevékenységét, ahol szellőztetés, rendszeres fertőtlenítés történik, ugyanakkor rendelkezésre áll egy elkülönítő terem, ami speciálisan azon gyerekek számára van fenntartva, akik betegségre utaló tüneteket produkálnak az óvodai tartózkodás ideje alatt. Ők a szülők megérkezéséig itt lehetnek.

Étkezések előtt és után alapos kézfertőtlenítésre kerül sor, míg az étel elfogyasztása saját teremben, az előírt távolságok megtartásával, egyszer használatos eszközök segítségével történik.

Alvásra szintén a saját teremben kerül sor, a távolságok megtartásával.

 


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Categories
Megjelent a 2019-2020-as tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, az összes diákkal, pedagógussal és munkatárssal. Átvehető, megnézhető az iskola titkárságán!
Ideiglenes órarend szeptember 21-től
A szeptember 21-től érvényes ideiglenes órarend, mely figyelembe veszi a betegszabadságon lévő pedagógusokat, elkerülve ezáltal a lyukas órákat.
A szavazás miatt nem zár be az iskola!
Szerencsére a mi iskolánkban folytatódhat a tanítás, nem kell áttérni az online tanítási módra a szavazás miatt.