Második, negyedik és hatodik osztályosok országos felmérése


Posted on 2018-05-11 06:25:18


A 2., 4. és 6. osztályos tanulók számára május 7-én kezdődik el az országos szintfelmérő. 
A magyar másodikos kisiskolásoknak május 7-én zajlik az anyanyelvi íráskészség-felmérő, május 8-án pedig az anyanyelvi olvasási próba, 9-én a matematikai ismereteket ellenőrzik, 10-én pedig a román nyelvű írási és olvasási próba lesz megtartva. 
Szinte semmi sem változik a napi rutinjukban, csak 9 órától 30 percen keresztül, függetlenül az órarendben szereplő tantárgytól, az országos szintű felmérőt fogják megoldani, a tanító néni és egy tanár felügyelete mellett.
Minden másodikos kisdiákunknak sok sikert kívánunk!

A magyar negyedikes kisiskolásoknak május 15-én zajlik a román nyelvű írási és olvasási próba, 16-án a matematikai ismereteket ellenőrzik, majd  május 17-én az anyanyelvi próba lesz megtartva. Számukra sem  változik semmi a napi rutinjukban, csak 9 órától 60 percen keresztül, függetlenül az órarendben szereplő tantárgytól, az országos szintű felmérőt fogják megoldani, a tanító néni és egy tanár felügyelete mellett.
Minden negyedikes kisdiákunknak sok sikert kívánunk!

A hatodikosok felmérőjére május 23-án kerül sor, ekkor kommunikációs és nyelvi kompetenciájukat mérik fel, míg 24-én matematikai és természettudományi ismereteikről adnak számot. Az ő felmérőjük is a napi rutin része lesz és szintén egy órás időtartamú.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. október 25-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.