Márciusra tervezik a próbavizsgákat a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára


Posted on 2021-02-18 05:46:23


Márciusra tervezik a próbavizsgákat a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára tudhatjuk meg a tanügyminisztérium február 16-i sajtóközleményéből.
A tavaly elmaradt, de az idén megtartják az országos felmérést, legalábbis időpontot már kijelöltek, annak érdekében, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, mennyire állnak készen a valódi vizsgákra, illetve mit kell bepótolniuk.
A nyolcadikos diákok március 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, 31-én anyanyelvből adhatnak számot addigi felkészültségükről.
A tizenkettedikesek március 22-én román nyelvből, 23-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 24-én a választott tantárgyból, 25-én anyanyelvből próbavizsgáznak.
Amint azt a tanügyminiszter február 5-i sajtótájékoztatóján bejelentette, a vizsgaanyagok módosultak, bizonyos tételeket kivettek a tananyagból, de a változtatás csekély. Erről bővebb felvilágosítást a már megjelent cikkeinkből tudhatsz meg: 
Megjelent az idei nyolcadikosoknak szánt képességfelmérő vizsga tanterve!
Megjelent az idei érettségi vizsga tanterve!

Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
30 éves az iskolai hitoktatás
A kerek évforduló apropóként indult új honlap mely a szabad iskolai hitoktatás 30 éves múltjának állít emléket de ugyanakkor a jövőnek is utat mutatna.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA
Ce trebuie știut despre vaccinul împotriva COVID-19?
Készülünk összeállítani a 2020-2021-es évkönyvet!
Feldolgozás alatt a 2020~2021-es évkönyv tervei, de még beszerezhető a tavalyi összefoglaló!