Levegőt!


Posted on 2020-04-12 15:00:00


    Tanulmányi kiránduláson vehettek részt iskolánk tanulói a Székelyföldön, a Levegőt! elnevezésű projekt keretén belül, a Bethlen Gábor Alapkezelő zrt. jóvoltából.


    Tóth Trpkovici Timka kémia-biológia szakos tanárnő, szakmai projektfelelős nagy odafigyeléssel és részletességgel mutatta be a különböző élőhelyek sajátosságait valamint az emberi tevékenység pozitív, de főleg negatív hatását. Pozitív példaként túráztunk a szovátai sóhegy erdeiben, ahol megtapasztaltuk az oxigéndús, tiszta levegőt, megfigyeltük a tavaszi erdő sajátosságait.


      Nagy Enikő tanárnő vezetésével végigjártuk A só öko-tanösvényt a tavak, sóhegyek és vízi élővilág értekeinek megismerése céljából. Nem tervezett élményben is részünk volt, mikor ottartózkodásunk alatt medveriadóra figyelmeztető vészjelzést kaptatatok telefonjaikra a RO-alert-en keresztül, amely a tábor közelében észlelt medvékre figyelmeztetett. Volt, aki úgy megijedt, hogy azt hitte a medék besétálnak majd a tábor épületébe, felballagnak az emeletre és külön bekukkantanak a szobákba! Ez rávilágított arra, hogy a környezet egy érzékeny és teljes egység, hisz az ottani medvehelyzet közvetetten befolyásolja a Bihari Hegység medvepopulációjának változását is hosszú távon, mert megértették a gyerekek, hogy miért kényszerültek a hatóságok arra, hogy a székelyföldi erdőkből két medvét a bihari hegyekbe telepítsenek át. 
      No, és a közös vacsorák? Emlékeztek, mennyire finomabb íze van a padtársad által hozott rántotthúsnak, mint a sajátodnak? Mennyivel jobban esik, ha másokkal közösen fogyaszthatod el az édesanya által gondosan csomagolt finomságokat?


          Köszönjük szépen!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
30 éves az iskolai hitoktatás
A kerek évforduló apropóként indult új honlap mely a szabad iskolai hitoktatás 30 éves múltjának állít emléket de ugyanakkor a jövőnek is utat mutatna.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA
Ce trebuie știut despre vaccinul împotriva COVID-19?
Készülünk összeállítani a 2020-2021-es évkönyvet!
Feldolgozás alatt a 2020~2021-es évkönyv tervei, de még beszerezhető a tavalyi összefoglaló!