Elkezdődött a pedagógusok Lego, projekt alapú képzése


Posted on 2022-04-01 15:35:00


 
Miután megérkezett a hét darab LEGO Education SPIKE Essential szett, és sikerrel zárul a Lego Academy Spike moduljának elvégzése, azért, hogy az iskolánkban tanító pedagógusokat is felkészítsük a GET STARTED! elnevezésű robotika szakkör vezetésére, lassan minden készen áll a kezdéshez!
A képzés célja, hogy a résztvevőket megismertesse azzal a szemlélettel, amely a LEGO Education által fejlesztett oktatási célú eszközökre és korszerű módszertanra alapozva hozzájárul az oktatás digitális, élmény alapú megújításához, valamint az algoritmikus gondolkodás fejlesztéséhez.
A pedagógusok megismerkednek a mobilrobottechnikai alapfogalmakkal, az alkalmazott szenzorok jellemzővel, karakterisztikáival és alkalmazási lehetőségeikkel, ugyanakkor képesek lesznek alapprogramok írására és tesztelésére. A LEGO Spike készletek segítségével a résztvevők elsajátítják azokat a pedagógiai és módszertani ismereteket, amelyek alkalmazásával a tanulók olyan működőképes modelleket tudnak építeni és programozni, amelyek számos műveltségi területen alkalmazhatóak a műszaki és természettudományoktól kezdve, egészen a nyelvi ismeretek bővítéséig. A képzés során elsajátítják az eszközökhöz tartozó programnyelvek alapjait, gyakorlatot szereznek a mobilrobotok összeállításában, tesztelésében és futtatásában. A résztvevő pedagógusok képesek lesznek 
az elemi és alsó tagozatos tanulóknak élményalapú és projektszemléletű foglalkozások megtervezésére és megtartására a LEGO Spike készlet segítségével.

 
A feliratkozott negyedikes és ötödikes diákok, heti egy alkalommal, egyórás foglalkozásokon vehetnek részt.
Amit a LEGO Education SPIKE-ról tudni kell…
  • egy készletet egyszerre két tanuló használ
  • a vonszolásos technikát alkalmazó Scratch kódoló platformon alapul, és iOS, Chrome, Windows 10, Mac és Android operációs rendszerekkel egyaránt használható
  • nagyon sok óraterv áll a tanárok rendelkezésére, melyek használatával könnyen beépíthetik a SPIKE-ot számos különféle tanórába, a természet- vagy társadalomtudományok körébe tartozó tárgyakat oktató óráktól kezdve a matematikaórákon keresztül a nyelvórákig.
  • dinamikus munkafolyamatot biztosít, 45 perces összeállítási idő + kiegészítő tananyag


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Megjelent a 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Hétfőtől, április 11-től kezdődik az előkészítő osztályokba a beiratkozás!
2022. április 11-e és május 10-e között lehet benyújtani a beiratkozási kérvényeket az előkészítő osztályokba. Szeretettel várjuk a két előkészítő osztályunk valamelyikébe azokat az ovisokat, akik iskolánkat választják a 2022-2023-as tanévre.
Előfelvételi a vallásturisztikai osztályba
Május 16-17. között lehet az iskola titkárságán, 8.00 és 16.00 óra között beiratkozni az előfelvételire a személyazonossági kártya és a beiratkozási formanyomtatvány segítségével.