Elismerés a munkáért!


Posted on 2022-10-26 08:34:34


A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Kutató pedagógusok Apáczai Csere János konferenciáján mutatkozhattak be azok a pedagógusok, akik jelentkeztek az Apáczai-díj elnyerésére.

Az RMPSZ október 21-én jutalmazta a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, valamint az oktató-nevelő munka mellett tudományos kutatást is végző pedagógusokat. Az ünnepséget a szovátai Teleki Oktatási Központban Vörösmarty Mihály Szózatával nyitották meg.

A Tudományos Tanács kétévente írja ki Apáczai-díj pályázatát a romániai magyar közoktatásban tevékenykedő pedagógusok részére.
A díj Apáczai Csere János munkásságának állít emléket, és célja a közoktatásban dolgozó magyar pedagógusok tudományos tevékenységének értékelése, ösztönzése, népszerűsítése. A kétévenként odaítélt díjra önálló kötetben, elismert tudományos szakirányú folyóiratban megjelentetett vagy a világhálón közzétett munkák szerzői jelentkezhetnek.

Apáczai-díj ezüst fokozatát Dr. Kormányos László Kegyelet és diplomácia. Középkori királyaink Váradon (1077-1526) című kötetével érdemelte ki. Gratulálunk az elismeréshez!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Apáczai 2022
A 2022-es Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra tantárgyverseny honlapja
Készítsük együtt az adventi koszorút!
Pénteken, november 25-én lehetőséget biztosítunk minden osztály számára, hogy elkészítse a saját adventi koszorúját.
Átadják az idei Szent László tanulmányi ösztöndíjakat
Az ünnepélyes átadásra november 26-án, szombaton, az iskola díszteremben 15.00 órától kerül sor.