Nagyváradi Szent László himnusz - Keresztes vitézek


Posted on 2023-06-06 18:23:07


     Az alábbiakban szeretnék ha meghallgatásra kerülne Halmos András, nagyváradi kántor szerzeménye, a Nagyváradi Szent László himnusz, vagyis a Keresztes vitézek címet viselő zenemű, melyet iskolánk, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kiskórusa ad elő.

       A videóban látható felvételek a 2023-as Iskolanapi tevékenységek keretében készültek, illetve a videóban bemutatásra kerülnek azok a pályamunkák is, amelyeket diákjaink küldtek be a XIII. Szent László, a lovagkirály elnevezésű országos rajzversenyre.

      Az előadásban közreműködik Vindis Fanni (6. A osztály), aki fuvolajátékával teszi teljessé, míg Mosoni Erika, a romántanárunk az orgona mellett ülve adja meg a műnek a zenei alapot.

      A kórusunkat Szilágyi Ágnes, zenetanár vezeti, aki a karvezető szerepében segíti a diákokat az előadás teljesítésében. 

     Az összeállításért és a videó szerkesztéséért Harácsek Klementina fizika és informatikatanár felelős, aki gondosan válogatta össze a hang- és képfelvételeket, hogy a nézők egy teljes élményt kapjanak.

     Ez a YouTube videó összeállítás lehetővé teszi számunkra, hogy megoszthassuk az iskolánk kiskórusának tehetségét és az előadásunkban rejlő érzelmeket a nagyvilággal. Köszönjük mindenkinek, aki közreműködött ebben az alkotásban, és gratulálunk az előadás magas színvonalához.

     Ha szeretnéd átélni ezt a különleges pillanatot, kérjük, nézd meg a videót a YouTube csatornánkon, és oszd meg másokkal is, hogy minél többen részesei lehessenek ennek a csodálatos előadásnak.

  Üdvözlettel,

            a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum

 


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Nagyváradi Szent László himnusz - Keresztes vitézek
Iskolánk, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kiskórusának előadásában hallható himnuszunk.
Az idén is két ötödik osztályt indítunk!
Iskolánk a 2024–2025-ös tanévben is két ötödik osztályt indít, egy intenzív angol szakos osztályt és egy a reál szakokra alapozó ötödiket.
Emlékek, színek, mosolyok - mindez egy helyen, az iskolai évkönyvünkben!
Fedezd fel az emlékek színes világát az idén hetedik alkalommal megjelenő iskolai évkönyvünk lapjain!