Tudományok vására


Posted on 2018-06-04 14:52:29


     Május 24-én, a megyei ,,Gheorghe Șincai” könyvtárban, Tánki Balázs, Varró Roland, Lukács Gergő, Zsigó Dávid, V. B osztályos tanulók képviselték iskolánkat a Tudományok vására elnevezésű rendezvényen. 
    A kiállításhoz a projektünket bemutató plakátot készítettünk, illetve több kísérletet mutattunk be a helyszínen. DNS vontunk ki különböző gyümölcsökből, rámutatva ezzel a köztük mikroszkopikusan megfigyelhető különbségekre, illetve Raspberry Pi és scratch(programozási nyelv) segítségével valósítottunk meg fotodiódák digitális vezérlését. A bemutatóhoz minden szükséges eszközt az iskola biztosított, a Stiintescu 2.0, alapítványhoz benyújtott sikeres CSI Junior nevű pályázaton keresztül. 
       A vásáron sikerült elnyernünk a legjobb bemutató címet, ezzel is hozzájárulva iskolánk hírnevének növeléséhez.

Román nyelvű beszámolót olvashatnak az érdekeltek itt, ami a megyei könyvtár oldalán jelent meg.

A vásárról képeket a megyei könyvtár facebook oldalán is lehet nézni itt

 


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
MAGYAR ISKOLÁK ORSZÁGOS TANÉVNYITÓJÁT TARTOTTÁK NAGYVÁRADON
Magyar pedagógusok, diákok, szülők együtt köszöntötték az új tanévet a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, 2018. szeptember 15-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházban.
Taizé imaóra
Taizé-imaóra. 2018. november 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervezünk a Barátok Templomában.nvember