VIII. osztályosok próbavizsgája


Posted on 2018-02-19 08:09:17


A nyolcadikosok számára szervezett próbavizsga március 5-én kezdődik román nyelv és irodalom próbával, amit a matematika felmérő követ, s végül, március 7-én anyanyelvből írnak. Az eredményeket március 16-án tesszük közzé.
Jó tanácsok:
-az eredményeid elsősorban téged minősítenek, de nem csak! Ezért tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ez legalább a megfelelő minősítést érje el!
-ismételj!
-tanulj! Megteheted!
Minden vizsgázó számára:
-megjelenés 8:15 - 8:30 óra között.
-8:30-kor mindenkinek el kell foglalnia a helyét, hogy idejében ki tudja tölteni a vizsgalapon kért személyes adatokat., személyigazolványt kötelezően fel kell mutatni a felvigyázó tanároknak. 
-A vizsgák minden alkalommal 9 órakor kezdődnek, a munkaidő pedig 2 óra.
A teremben a módszertannak megfelelően kamera rögzíti a vizsgát és két felügyelő biztosítja a zavartalan munkát.
A vizsgalapra csak kék színű tintával író tollal vagy golyóstollal lehet írni. A tévedéseket, hibákat egyetlen vízszintes vonallal kell áthúzni.
A terembe írószert, vizet, papírzsebkendőt vihettek magatokkal. Nem vihettek be semmilyen segédeszközt, könyvet, füzetet, számológépet, mobiltelefont.
Akárcsak az elmúlt években, a részvétel nem kötelező, de ajánlott. A tanügyminisztérium szerint a szimulálások célja az, hogy a diákok megbarátkozzanak a közelgő vizsga kívánalmaival, s egyúttal képet kapjanak arról, hogy mennyire felkészültek, s ennek megfelelően folytathassák a felkészülést. A tételeket az Országos Vizsga- és Felmérési Központ dolgozza ki és egy egységes javítókulcs alapján iskolánk tanárai javítják majd. Az eredményeket elemezzük, mind a tantestületen belül, mind a szülőkkel és a diákokkal, hogy eldönthessük, mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni a továbbiakban.
A VIII-os próbavizsgára a tananyag:

"Lista continuturilor pentru simularea sustinuta de elevii clasei a VIII-a
Limba si literatura romana
Subiectele de simulare vor respecta programa pentru disciplina Limba si literatura romana, valabila pentru Evaluarea Nationala. Vor fi exceptate de la simulare urmatoarele continuturi:
* procedee de expresivitate artistica in textele studiate (figuri de stil: alegoria)
* trasaturi specifice genului dramatic in opere literare studiate sau in texte la prima vedere
* trasaturi ale speciilor literare: romanul, balada populara
* complemente circumstantiale si propozitii subordonate circumstantiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauza, de scop, conditionala, concesiva, consecutiva)
Matematica
Pentru simularea examenului de Matematica, sunt exceptate urmatoarele teme din Programa pentru disciplina matematica, valabila pentru evaluarea nationala:

din capitolul Numere reale: Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operatii cu acestea (adunare, scadere, inmultire, impartire, ridicare la putere)
capitolul Functii
din capitolul Ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii: ecuatii de forma ax+by+c=0, unde a, b, c sunt numere reale, a si b diferite de 0.
sisteme de ecuatii....... :

 probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor si al sistemelor de ecuatii
din capitolul Proiectii ortogonale pe un plan: calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate
capitolul Calcularea de arii si volume"


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Megvannak az eredmények, lehet gondolkodni az óvásokon!
Pontban 12.00-kor váltak publikussá a nyolcadikosok képességvizsgáinak eredményei.
Megjelent az idei, 2018-2019-es tanév évkönyve!
90 színes oldal, az óvodától, az elemin, a gimnáziumon, a szakosztályon keresztül a líceumig, mind a 741 diákkal és 61 pedagógussal, munkatárssal.