Szent Lászlósok a Corvin Mátyás Tanulmányi és Rajzverseny budapesti döntőjében


Posted on 2018-06-26 12:33:31


            Április vége felé iskolánk, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum történelemtanára, Vincze Zsolt tanár úr mutatott nekünk egy versenyfelhívást a Corvin Mátyás Tanulmányi és Rajzversenyről, amire gyorsan összeállt a Pál Anasztázia (IX.B), Szeghalmi Gabriella (VIII.B), Taar Alexandra (VIII.B) és Kovács László (VIII.A) alkotta négyfős csapat és megkezdtük a felkészülést.

            Május 23-án izgatottan érkeztünk Szilágysomlyóra az elődöntőre. Itt második helyezést értünk el, így tovább jutottunk a Kárpát-medencei vetélkedő budapesti döntőjébe. Nagyon megtetszett nekünk ez a verseny, mert nagyon jó volt a hangulat, érdekesek, ötletesek, illetve meglepően kreatívak voltak a feladatok és volt egy olyan érzésünk, hogy Mátyás király udvarába utaztunk vissza.

            Így érthetően nagy izgalommal vártuk a június 15 és 17-e között sorra kerülő budapesti döntőt, amely a Hadtörténeti Múzeum Márványtermében volt megszervezve. Pénteken egy kicsit megismerkedtünk Budapesttel, megnéztük az óriáskereket, a Lánchidat, a Várat, ott is a Halászbástyát, a Mátyás templomot és Szent István király lovas szobrát. Szombat reggel nagy izgalommal érkeztünk a Múzeumba, majd ezután mindenki átment a Mátyás templomba, ahol a szentmisével megkezdődött a vetélkedő. A feladatok között voltak puzzle-os, karikázós és igaz-hamis-os feladványok is. A verseny keretén belül megtekinthettük a Hadtörténeti Múzeum Fegyvertermét is. Ezek után elmondhatjuk, hogy ez a nap is jól telt el.

Vasárnap a program szerint a Parlamentbe látogattunk, ahol megnéztük a Kupola- csarnokot, a Szent Koronát, illetve a koronázási tárgyakat is, majd megtekintettük a gyűléstermet, amelyben az Országgyűlés ülésezik. Ezután tettünk egy utolsó sétát a Duna-parton, majd vonatra ültünk és megkezdtük a hazautat.

            Egy felejthetetlen hétvége volt számunkra.

            A beszámolót készítette: Kovács László, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum VIII.A osztályos tanulója


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Események, versenyek
Itt megtudhatod, a Google eseménynaptár segítségével, milyen tevékenységek lesznek, vannak vagy voltak iskolánkban.
Beiratkozás a kilencedik osztályba 2019
Május 13-val megkezdődnek a kilencedik osztályba készülők feladatai. Kínálatunkban szerepel vallásturisztikai szervező, közgazdasági és ügyintézői technikus, közélelmezési technikus, rendezvényszervező, szakács és cukrász szakok.
Zarándoklat a pápalátogatásra
Ferenc pápa 2019. június 1-én, szombaton 11.30 órakor Csíksomlyón tartandó szentmiséjére 850 fős zarándokcsoport indul vonattal a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéből.