Megyei Katolikus tantárgyverseny


Posted on 2018-03-06 06:31:57


Száz gyermek érkezését vártuk szombat reggel iskolánkba, a hittanolimpia megyei szakaszára, akik Érmihályfalvától kezdve Székelyhídon és Sólyomkőváron keresztül egészen Nagyszalontáig különböző iskolák növendékei. Szerencsére mindenki eltudott jönni a hirtelen lehullott hó ellenére, így az V-XII. osztályos, magyar, román és szlovák anyanyelvű római és görögkatolikus diák, együtt de ugyanakkor  saját tananyagának megfelelően versenyzett. A tételek közt szerepelt kvíz, fogalommagyarázat, szöveg alapján történő érvelés adott téma mentén, valamint lecke kifejtése megadott szempontok alapján. Az V-VI-soknak két óra, a VII-XII-nek három óra állt a rendelkezésére, a dolgozatokat olyan szaktanárok javították ki, akik nem tanítják az illető versenyzőt. (Az eredményeket a mellékletben megtalálhatod). Minden évfolyamból az első helyezettek jutnak tovább az országos versenyre, ami szintén itt nálunk, a Szent László Líceumban lesz, a tavaszi vakációban, A megyei megmérettetés is része a román tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumának, ezért VII. osztálytól felfelé országosan egységes tételeket kaptak a résztvevők.

A legfontosabb tudás

A hittanolimpia nyitóünnepsége a házigazda tanintézet kápolnájában zajlott, ahol Benedek Ramóna hitoktató, főszervező köszöntötte a megjelenteket. Exc. Böcskei László váradi római katolikus megyés püspök úgy fogalmazott: a diákok a legfontosabb tudásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen nincs lényegesebb dolog annál az életben, mint Istent minél jobban megismerni. Arra buzdította, bátorította őket, hogy örömmel tegyék ezt, ne féljenek attól a kihívástól, hogy Krisztusról beszéljenek a világ előtt.

Adrian Podar, a görögkatolikus diákok lelki vezetője is üdvözölte a megjelenteket, az osztálytermekbe való vonulás előtt pedig még Konrád Katalin igazgatónő adott azon meggyőződésének hangot, hogy a gyerekek szorgalmasan készültek annak érdekében, hogy megmutathassák, mit tanultak.

Ciucur Losonczi Antonius irását használva


Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.