Mikolai betlehemes találkozón a Váradi Csillagok


Posted on 2018-12-21 20:00:00


A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata -VII. A, VIII. B, IX. A, B osztály tanulói Benedek Ramóna és Palotás Zsuzsa tanárnők kíséretében- 2018. december 21-én újból részt vett Szatmár megyében a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola által megrendezett betlehemes találkozón, ahol I. helyezést értek el. 

Kállai Karolina és Sebesi Ibolya hitoktatók a közép-európai SzékelyKapuk – ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül szervezték ezt a találkozót -a tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumában megyeközi versenyként van feltüntetve-, ami igazi ünnep volt a Bihar, Kolozs és Szatmár megyéből érkezett 11 betlehemező csoport számára, akik magyar és román nyelven hirdették Jézus születésének örömhírét. A régi autentikus nyelvezet, a hangszerek, az énekek, a különböző tájegységek népviseletei, a diákok mosolya, lelkesedése, a csillogó hó tette igazi ünneppé ezt a találkozót, ami egyben megerősítés is volt minden betlehemező számára, hogy ez a legszebb ajándék, amit karácsonyra adhatnak Istennek és az embereknek. 
Benedek Ramóna

Mégtöbb kép megnézhető itt, az iskola facebook oldalán található albumban.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.