Hittanolimpia iskolánkban


Posted on 2019-03-05 06:35:06   Összesen 107 diák nevezett, akik közzül 94 részt is vett nem csupán Várad és környékéről, hanem olyan településekről is, mint például Székelyhíd, Nagyszalonta, Érmihályfalva, Margitta, Bihar, Érkörtvélyes, Szalacs stb. Iskolánk adott otthont a szlovák anyanyelvű diákoknak is, akik Sólyomkővárról és Bodonosról érkeztek. A versenyen V-XII. világi, illetve IX-XII. teológiai osztályok voltak képviselve, és minden évfolyamból az első helyezettek jutottak tovább az április 23-25. között Sepsiszentgyörgyön megrendezendő országos döntőbe. Az esemény szerepel a tanügyminisztérium versenykalendáriumában, ezért a gyerekek mindenhol egységes tételeket kaptak, ugyanis a váradival egy időben máshol is zajlottak hasonló rendezvények.


   A nyitóünnepség a kápolnájában kezdődött, ahol Böcskei László megyés püspök bátorította a résztvevőket. Úgy fogalmazott: tapasztalatokkal, ismeretekkel és tudással jöttek el, hogy tanúbizonyságot tegyenek arról, amit a hittanórákon elsajátítottak, és nem csak ott, hiszen a plébániai közösségekben is lehet töltekezni. Azt kérte tőlük: soha se mulasszák el keresni Istent, akinek terve van velünk. Szép dolgokról írnak, Istenről és arról, hogy mi a küldetésünk a világban-tette hozzá.


   Kiss Albert hitoktatásért felelős egyházmegyei tanfelügyelő azt tanácsolta: felejtsék el az izgalmaikat, és inkább nyissák meg a szívüket az Atya-Fiú-Szentlélek sugallataira. Konrád Katalin igazgatónő külön köszöntötte a tizenkettedikeseket, lévén hogy megnőttek, fiatal felnőtteké váltak és korukból fakadóan utoljára vettek részt a versenyen.


  A hittanolimpia megyei szakaszának megszervezését ezúttal is támogatták: a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Mallersdorfi Ferences Nővérek.
Köszönet érte!

 

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum díjazottjai a római katolikus hittanolimpia megyei szakaszán

VI. osztály: I díj: Hirka Dániel (felkészítő tanár Benedek Ramóna)
VIII. osztály: I díj: Catona Anamaria, dicséret: Babota Adrienn (felkészítő tanár Benedek Ramóna)
IX. osztály: I. díj: Szeghalmi Gabriella (felkészítő tanár Nyírő Szabolcs)
A teológia osztályok díjazottjai:
IX. osztály: I díj: Kovács László, II. díj: Unghi Szabolcs, III. díj: Aszalós Antónia.
X. osztály: 
I díj: Pál Anasztázia.
XI. osztály: I díj: Simon Timea, dicséret: Fodor Zsombor (felkészítő 
tanár Benedek Ramóna)
XII. osztály: I. díj: Fodor János, II. díj: Majoros András, dicséret: Major Krisztina (felkészítő tanár Konrád Erzsébet Katalin)
Ők fogják képviselni iskolánkat Sepsiszentgyörgyön 2019. április 23-25. között a Magyar Nyelvű Országos Római Katolikus Hittanolimpián.
                                                                SOK SIKERT NEKTEK!

A csatolmányban megtalálhatók a megyei szakasz végleges eredményei.


Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.