Egymillió gyermek a békéért imádkozik!


Posted on 2018-03-07 10:27:29


 

Karakaszban született 2005-ben a „Millió gyerek imádkozik együtt az egységért és a békéért” nevet viselő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy 1.000.000 gyermek a világ minden tájáról együtt imádkozzon a világ egységéért és a békéért, célja pedig az, hogy a gyermeki szívekben elültesse azt a vágyat, hogy imádkozzanak minden ember lelki békéjéért, a családok, az országok és az egész világ egységéért és békéjéért.
Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, egyetlen dolgot kellett tenni: 2017. október 18-án, szerdán reggel 9.00 órakor minél több gyermekkel együtt mondani a rózsafüzért. Jézus és a Szűzanya biztosan meghallgatja az imát, ha ennyi gyermek tiszta szívvel hozzájuk fohászkodik.
 
II.János Pál pápa ajánlja a Rózsafüzért mint a béke imádságát: „Hiszek ezen ima hatásában mint a családokban és a világon meglévő béke forrásában.” Pio atya évekkel ezelőtt azt mondta „képzeld csak el, mennyire megváltozna a világ, ha egy millió gyerek imádkozná a rózsafüzért.”
 
A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum IV-XII. osztályos diákjai a székesegyházban, míg az elemi osztályok diákjai a tanintézet kápolnájában imádkoztak a békéért, egységért, a meghatározott időpontban.

Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Categories
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.