Média-pályázaton vettek részt diákjaink


Posted on 2019-06-16 12:00:00


A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87, 8) mottóval média-pályázatot hirdetett a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, melynek témája az Oltáriszentség és annak tisztelete egyházmegyénk közösségeiben és híveink életében.
Nevezhetett bárki a kinek életkora 14 és 24 év közötti, az egyházmegye plébániáihoz tartozó fiatal. Lehetett egyéni, vagy csoportos formában is benyújtani a pályamunkát, aminek formája írott sajtó fotóval (1-2 A4 oldal), hanganyag (5-10 perc) vagy videó (5-10 perc). Tartalmukat tekintve pedig lehetett interjúval, tanúságtétellel, tudósításssal indulni.
Kilenc pályázati munkát nyújtottak be a fiatalok, ebből hét nagyváradi alkotás volt, kettő pedig vidéki plébániákról érkezett.
A médium tekintetében négy írott anyaggal és öt videóval jelentkeztek a pályázók, akiknek nagy része az interjú műfaja mellett döntött. Az írott anyagok csoportjában Loló Gabriella részesült különdíjban, míg a dobogó három lépcsőfokára harmadiktól az első helyig Fekete Alexandra, Veres Bernadett és Naphegyi Boldis Zsuzsanna kerülhetett.


A videó kategória két különdíjasa Kovács László és Hajdú Alexandra lett, első három díjban pedig a harmadiktól az első helyig a Weimann Attila és Chivari Dominik, Rejtő Dóra és Czirják Dávid, valamint Szabó Kincső, Szeghalmi Gabriella és Taar Alexandra részesültek.

Mégtöbb kép megtekinthető az eseményről: ITT.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.