Zarándokoljunk Szentjobbra akár biciklivel is!


Posted on 2019-09-12 08:45:13


Gyere velünk vasárnap, szeptember 15-én Szentjobbra, hogy közösen ünnepeljük meg a Boldogságos Szűz születésnapját, a templom búcsúünnepén.

Egy kis kihívást belecsempészve, ülj biciklire és tarts velünk!

Az iskola elől indulunk reggel 8.00 órakor, hogy biztosan odaérjünk a szentmise 11 órás kezdésére. Meggondolatlanul ne csatlakozz, mert oda -vissza 80 km-t kell tekerni. Azért, hogy körülbelül tudjuk hányan jönnétek, jelezzétek személyesen a fizika laborban (bővebb infó ugyanott).
Addig is tanulmányozd az útvonalat!

                                                              Útvonal itt.

 

 

Ha nyugisan szeretnél résztvenni, azt is megteheted, csatlakozz az Egyházmegyei Zarándoklathoz!

Böcskei László megyéspüspök 2016-ban kiemelkedő szentéllyé nyilvánította a szentjobbi plébániatemplomot és meghívta az egyházmegye híveit, hogy minden évben közösen üljék meg a Boldogságos Szűz születésnapját, a templom búcsúünnepét.

 

2019. szeptember 15-én, vasárnap Szentjobbra zarándokolnak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjai és hívei, ahol a 11.00 órakor kezdődő szentmisén, amelynek főcelebránsa Várszegi Asztrik OSB, nyugalmazott püspök, volt pannonhalmi főapát lesz, a Boldogságos Szűzanya közbenjárását, Szent István és Szent László király oltalmát kérik közösségeink, családjaink megújulásáért. Az áldást követően Szentjobb utcáin körmenetet tartanak a zarándokok a Brünn-i Fekete Madonna felújított kegyképével.

Bővebb információt Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye honlapján itt kaphatsz!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.