A Váradi Csillagok már negyedik éve a betlehemi csillag nyomában


Posted on 2019-12-06 05:56:42   A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata az új tagokkal (5. A, 6. A osztályokból) és a régiekkel (8. A, 9, B, 10. B osztályos diákok) Benedek Ramóna, Varabecz Mónika tanárnők kíséretében, már negyedik éve hirdeti Jézus születésének örömhírét a SzékelyKapuk - ZöldKapuk Ökocivilizációs Játékok keretén belül.

  A csillagénekesek nagy családjának tevékenysége a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” pedagógiai elven alapul. A diákok megismerkednek egy megalapozott, gyümölcsöző, friss életszemlélettel, a tartalmas élethez szükséges cselekvési lehetőségekkel. Karácsony szent titkának mélyebb átélése, a betlehemezés több száz éves hagyományának megörzése a legfőbb célja a Váradi Csillagok tevékenységének is.


   A csapat tagjai 2019. december 5-én a Premontrei Öregdiákok Egyesületének és a Szent Rita Nőszövetség tagjainak adták elő a népi betlehemest. A betlehemezés folytatódik karácsonyig a város különböző intézményeiben, hogy még szebbé tegyék az emberhez lehajló isteni szeretet ünnepét, Jézus születésének titkát.
Benedek Ramóna


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.