A növekvő élet szolgálatában...


Posted on 2020-01-12 07:43:40   A nevelés az Élet szolgálata címet viselő pedagógiai képzés hatodik alkalommal került megszervezésre a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja által 2020. január 10-11. között, és második alkalommal közösen a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központjával. A rendezvénynek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont. A program elején Kovács Zsolt irodaigazgató Böcskei László megyés püspök üdvözletét adta át a résztvevőknek, aki nagyon fontosnak tartja a pedagógusok továbbképzését, ezzel is biztosítva számukra a szellemi-lelki feltöltődést, hogy még hatékonyabban tudják végezni a rájuk bízott gyermekek nevelését. Demeter Emőke a Partiumi Módszertani Oktatási Központ vezetője örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre több pedagógus vesz részt ezen a képzésen.

 

   Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásaira öt megyéből (Bihar, Fehér, Máramaros, Szatmár, Temes) 140 pedagógus érkezett, akik nagy érdeklődéssel követték a következő témák bemutatását: „A stílus maga az ember” - A tanulás, a megismerés egyéni útjai; Amikor a felejtésnek tanulunk;„Férfinak és nőnek teremtette…”; „Egymás kedvéért születtünk”; Stresszkezelés férfi-női módra?; Gépek vagyunk, vagy élőlények?; A legnagyobb veszély: az Egész széttöredezése - tanulásban, hitünkben, életünkben.


   A résztvevők eközben választ kaptak arra, hogy mit mond a Kinyilatkoztatás, a tudomány, és a szentek arról, hogy hogyan lehetséges valóban erős, Istennel szövetségben élő, lékekkel és jókedvűen szolgáló embert nevelni a ránk bízott gyermekekből, önmagunkból. Az előadónő előadássorozatát Kentenich József – a Schönstatt mozgalom alapító atyjának – pedagógiai rendszerére építette. A következő előadássorozatra 2021. januárjában kerül sor.

Benedek Ramóna


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Categories
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.