Engedni a jót érvényesülni életünkben


Posted on 2020-02-26 19:14:31   Püspöki szentmisével ünnepelték Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban a nagyböjt kezdetét Hamvazószerdán 2020. február 26-án. A tornateremben összegyűlt diákok és tanári kar számára Böcskei László megyéspüspök celebrált szentmisét és tartott szentbeszédet.


   Szentbeszédében a püspök úr kidomborította, hogy a nagyböjt különleges időszak, amelyben lehetőségünk van visszatérni a jóhoz, és megmaradni benne. Isten ugyanis mindannyiunkat meg szeretne tartani az ő szeretetében. A szentbeszéd kitért a hamuval való meghintés szimbolikus gesztusának jelentésére is. Gyerekekkel folytatott párbeszéd keretében a püspök úr kiemelte a hamuval való megjelölés szimbolikus értelmét. A mulandóságra emlékeztető hamu az emberi lény értékességére is felhívja a figyelmet. Az ember több, mint mulandó lény. Léte olyan többletet hordoz, ami azt igazán emberivé teszi. Ez a többlet nem más, mint Istenhez fűződő viszonya.


   A szentmise során nagyon szép momentum volt az egyetemes könyörgések felolvasása, amelyet az egyes osztályok képviselői fogalmaztak meg. Minden osztály részt vállalt az imából, és így valóban az egész közösség imájává változott a szentmise ezen pillanata.
A szentmise végén különleges eseményre került sor: díjazták a 2020. február 22-i katolikus jótékonysági bál süteményversenyének nyerteseit. A dicséretben részesült, illetve a II-III. helyezetteket oklevéllel jutalmazták. Az első díjas X. B. osztály vándorkupát nyert, amelyet ezen túl évente a bál süteményversenyének első díjazottja fog elvinni és őrizni egy évig.


A Szent László Római Katolikus Gimnázium munkaközössége ez úton áldott nagyböjtöt és húsvéti készületet kíván a szülői közösség minden tagjának és a diákoknak.
Nemes  István

Még több kép itt nézhető meg!


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.