Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni


Posted on 2020-10-21 06:25:16   Minden év októberében világszerte gyermekek imádkoznak a békéért. Tizenöt éve, Karakaszból (Venezuela) indult az „Egymillió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért” nevű kezdeményezés, amelyhez iskolánk tanulói, immár hagyományosan csatlakoznak. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.


   A IV. osztályos diákok a Nagyvárad-Olaszi plébániatemplomban, míg a nagyobbak képviselői a székesegyházban kapcsolódtak be az imába hétfőn, 
2020. október 19-én, 9.00 órakor. A diákok többi része az iskolában a Mária Rádió  vagy a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye élő közvetítésével vehettek részt az imában, betartva ezáltal a járványügyi szabályokat.


   A székesegyházban Böcskei László megyés püspök vezette be az imát, amely az ő áldásával ért véget. A főpásztor kihangsúlyozta, hogy azért kérjük a Szűzanya segítségét, mert szeretjük őt, és hisszük azt, hogy az ő oltalma alatt mi is jobbak tudunk lenni, és a mi imánk által megváltozik, jobb lesz ez a világ. Ha fénnyel hasonlítanánk össze az imának az erejét, akkor ezen a napon a világunk minden bizonnyal sokkal ragyogóbb lenne, a gyermekek imája teszi azt fényesebbé. Ha van fény, akkor van biztonság, akkor több a béke, a szeretet, nagyobb az egység. Arra bíztatta a megyés püspök a jelenlevőket, hogy foglalják imáikba mindazt, ami nyugtalanítja őket, olyan időkben, amelyekben tanácstalanok vagyunk és törékenyeknek bizonyulunk. Nem tudjuk, hogy holnap mehetünk-e még az iskolába, örülhetünk-e még a találkozásoknak. A megyés püspök bíztatására azokat is imáikba foglalták a diákok, akik közel állnak hozzájuk, a szeretteiket, akiket a Szűzanya oltalmába ajánlottak. Imádkoztak továbbá azokért, akik a járvány terjedése ellen küzdenek, a kórházban levő betegekért, ápolóikért, az orvosokért, az egész világért, hogy Isten ereje mutatkozzon meg benne. „Azt kívánom nektek, hogy az a fény, amelyet ma meggyújtunk az ima által, járja át az egész világot, hozzon reményt, tegyen erőssé és kitartóvá minket, hogy Isten ereje megmutatkozzék általunk is ott, ahol élünk.” – mondta az egyházmegye elöljárója.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.