Átadják a Szent László ösztöndíjakat


Posted on 2020-12-26 08:56:40


   Hetedik alkalommal vehetnek át diákok Szent László ösztöndíjat, melynek átadására vasárnap, december 27-én, a Bazilikában, a 11.30 szentmise után kerül sor.
   A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumot Fodor József vikárius úr ajánlotta annak idején a Szent László Rend Egyesület vezetőségének figyelmébe. A lovagkirályról elnevezett 200 euró összegű ösztöndíj célja a kimagasló tanulmányi teljesítmény elismerése, a tudásszint növelésére való ösztönzés, a líceumért és a diáktársak közösségéért végzett munka megbecsülése, valamint a katolikus hit e
lmélyült, hivatást előkészítő gyakorlására való buzdítás.
   Az eredeti három ösztöndíj az évek során kiegészült egyéni támogatók részéről hétre. Hálás köszönet érte, hogy ily módon is az arra méltó diákok elismerésben részesülhetnek.  


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
2021 őszétől is két ötödik osztállyal indulunk!
Két ötödik osztály indul, de újdonságnak számít, hogy választható az emelt óraszámú angol nyelv tanulás, az intenzív angol szakos osztályban vagy választható más olyan opcionális tantárgy, amelyek csak a mi iskolánk sajátossága.
Megjelent az idei, 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
Július 19–26. között lehet beiratkozni az érettségi augusztusi fordulójára
Már most, júliusban kell jelezni, ha úgy döntesz, hogy augusztusban részt kívánsz venni az érettségi vizsgákon.