Veni Sancte 2021


Posted on 2021-09-17 06:58:48


A Veni sancte szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatta be a székesegyház előtti téren.

Felvétel a Veni Sancte miséről

Egy olyan evangéliumi részt hangzott el a Veni sancte szentmise elején, mely arról a századosról szólt, aki egy elég nehéz helyzetbe került. Érezte, hogy valahonnan segítségre van szüksége, és ezért Jézushoz fordult. „Mi is most érezzük, hogy kell még valami ahhoz, hogy jó iskolai évünk legyen: a szülőknek a gondoskodása, a pedagógusoknak az átölelő szeretete, olykor szigora, figyelme, odafigyelése. Kell egymástól a barátság, a kedvesség, hogy érzékenyen tudjunk egymás gondjaiban osztozni, és kell még a fentről jövő segítség is, melyet csak Istentől kapunk. Ez a tanévnyitó mise azt jelzi: el merünk indulni feléje, ahogyan azt az a százados is tette. Azt kívánom, hogy ti is élő hittel lépjetek tovább. Higyjetek saját magatokban, hogy értékesek vagytok, ügyesek és szépek, hogy a Jóisten sok mindennel megáldott titeket, hiszen mindenki egy egyedi, különleges alkotás. És higyjetek szüleitekben és nevelőitekben, higyjetek abban, hogy Isten felettünk van, és mellénk rendeli a megfelelő embereket, hogy biztonságosan haladjatok a növekedés útján”- fogalmazott az egyházmegye elöljárója.

Konrád Katalin igazgatónő arról beszélt: minden életkorban nyitottnak kell lennünk arra, hogy meghallhassuk, Isten mit szeretne nekünk mondani. Ő is felelevenítette a NEK-et, melyre a hétvégén elzarándokolt a tanári kar, és felajánlotta az utat az iskoláért, a diákokért, a szülőkért, az itthon maradokért. Sok áldásnak és kegyelemnek lehettek részesei, hála Istennek. Rengeteg nagyszerű, felemelő és önzetlen pillanatot élhettek át. A pápai szentmisén feltöltötték készleteiket szeretettel, odafigyeléssel, a tanévben pedig gyarapítani akarják a tanulók tudását- hangsúlyozta az igazgatónő.
Az ünnepségen szavalattal közreműködött Gyarmati Noémi, 12. osztályos tanuló. Ugyanakkor sor került azon osztályok diplomaosztójára is, akik még gyakorlaton voltak a 2020-2021 -es tanév záróünnepségének idején.


Csatolt dokumentumok:
- nincs csatolmány -
Search
Megjelent a 2020-2021-es tanév évkönyve
Nagyon szép kivitelben megjelent az idei évkönyv, magába foglalva tevékenységünket az óvodától az elemin, az általános iskolán keresztül egészen a szakiskoláig, líceumig.
2021-2022 tanévszerkezet
Az oktatási minisztérium által jóváhagyott tanévszerkezet szerint az első szemeszter 2021. december 22-éig tart és tizennégy hétből fog állni, a 2022. január 10-én kezdődő második félév húszhetes lesz, és június 10-én ér véget.
Vidd tovább!
Visszatekintve, és nem csak erre az egy évre, egy élet munkája van az iskolában, mely gyakran keveredett össze − az iskola és az élet − hivatástudatból, tenni akarásból, képességből, vagy csak egyszerű, hétköznapi munkamániából. Eddig.